Yapay zeka dersi 2019-2020 eğitim yılında başlıyor! MEB’in yeni eğitim modelini acıklamasının ardından, yeni sistemde verilecek dersler de belli olmaya başladı. Yeni sistemle birlikte oğrencilere yapay zekaya dayalı dersler de verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acıklanan yeni eğitim sistemine dair detaylar ortaya cıkmaya başladı. Ortaoğretimde yeni sistem, 2020-2021 Eğitim Oğretim Yılı’nda 9. sınıflardan başlayacak ve 2023-2024 Eğitim Oğretim Yılı’nda 4 senelik lise doneminin butun sınıflarında uygulanmaya başlanacak. Yeni sistem ile ders saatleri başta olmak uzere tercih edilecek dersler de acıklandı. Yeni sistem ile birlikte ders saatlerinde azalma, deneyime dayalı bir eğitim, atolye ve laboratuvar calışmaları esas alınacak. Sanat Faaliyetleri On Planda Olacak Sistem ile birlikte bilgi kuram, tasarım odaklı duşunme ve toplumsal yararı da icinde barındıracak bilginin değere donuşumu sağlanacak. Oğrencilerin sanat aktiviteleri, toplumsal yarar calışmaları ve fiziksel aktiviteler de goz onunde bulundurulacak. Lise 1. Sınıfta Hangi Dersler Olacak? Lise 1 oğrencileri icin 8 tane zorunlu ders olacak. Zorunlu dersler arasında Turk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Doğa Bilimleri Deneyimi ve Sosyal Bilimler dersleri var. Zorunlu tercih dersleri arasında sanat ve spor dersleri bulunurken, oğrenci ilgiye yonelik secmeli derslerden en az 1 tanesini alabilecek. 10. ve 11. Sınıflar Yeni sistemde 10 ve 11. sınıf oğrencilerinin 10 tane zorunlu dersi olacak. Oğrenciler Turk Dili ve Edebiyatı, Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi, Bilgi Kuramı, Yabancı Dil, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler derslerinden en az 1 tanesini almak zorunda olacak. Oğrenciler ilgiye bağlı secmeli derslerden sanat ve spora yonelik dersler secebilecek. Disiplinlerustu Kariyer Dersleri Lise oğrencileri en az dersi lise son sınıfta alacak. 7 adet zorunlu ders alacak son sınıf oğrencileri, disiplinlerustu kariyer derslerinden de yabancı dil grubu, matematik grubu, sosyal ve beşeri bilimler grubu ile sanat ve teknoloji derslerini alacak. Yapay Zeka Ders Oluyor! MEB’in mufredat calışması başlattığı yeni Ortaoğretim Programı’nda bulunacak secmeli dersler arasında, teknolojiden hukuka, kultur ve sanata kadar pek cok dalda eğitim verilecek. Bu kapsamda matematik, fen ve teknoloji grubundan da dersler olacak. İleri yabancı dil, finansal matematik, geleceğin enerji sistemleri, malzeme bilimi, yapay zeka uygulamaları, nesnelerin intenetli uygulamaları da, yeni modeldeki derslerde olacak.
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Yapay Zeka Dersi 2019-2020 Eğitim Yılında Başlıyor