LGS ornek soruları ile ilgili beklenen acıklama geldi. MEB belirli aralıklarla gercekleştirdiği ornek soruları yayınlama işlemlerini devam ettirdi. Mayıs ayına ilişkin yapılan paylaşımda toplamda 45 soru yer aldı.
LGS 2019 NE ZAMAN?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 1 Haziran'da yapılacak Liselere Geciş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yonelik sekizinci ve son ornek soru kitapcığı yayımlandı.
HANGİ ALANDAN KAC SORU?
MEB Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğunce 1 Haziran'da yapılacak merkezi sınava yonelik sekizinci ornek soru kitapcığında, sayısal testte 20, sozel testte 25 olmak uzere toplam 45 soruya yer verildi.
Genel Mudurluk, 2018 Ekim ayından itibaren her ay oğrencilere yardımcı olmak icin ornek soru kitapcıkları yayımlamıştı. Oğrenciler, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılandığı belirtilen uygulama, son soru kitapcığının yayımlanması ile bu eğitim-oğretim yılı icin tamamlandı.
LGS SAYISAL BOLUM SORULARI İCİN TIKLAYINIZ...
LGS SOZEL SORULARI İCİN TIKLAYINIZ...
SORULAR NERDEN GORUNTULENEBİLİYOR?
Ornek soru kitapcığına, MEB Olcme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Mudurluğunun "http://odsgm.meb.gov.tr/" internet sitesinden erişilebilecek.