Kısaca

Zihin Engelliler Öğretmenliği; Milli Eğitim Bakanlığı?na bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında görev yapacak Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler

Programda okumak isteyenlerin; insanlarla, özellikle zihin özürlü insanlarla ilgilenmekten ve onlara yardım etmekten zevk alan kişiler olmaları gerekir. Ayrıca öğretmenliği benimsemiş ve öğretmeyi seven kişiler olmaları da önemlidir. Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde anlatabilen, sevecen, hoşgörülü, sabırlı, mesleğinin sorunlarıyla ilgilenen ve çözüm bulmaya çalışan kişiler bu alanda daha başarılı olabilirler.
Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Eğitim Bilimine Giriş, İnsan Biyolojisi, Gelişim Psikolojisi, Okul Öncesi Eğitim, Zihin Engelliler, Özel Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Zihin Engellilerde Dil Gelişimi ve İletişimi, Okuma Yazma Öğretimi, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretimi, Matematik Öğretimi, Özel Öğretimde Yasa ve Yönetmelikler gibi dersler okutulmaktadır. Öğrenciler eğitim sırasında okullarda uygulama yapmaktadırlar.

Sosyal Statü ve Ünvanlar

Zihin Engelliler Öğretmenliği Lisans Programından mezun olanlar ?Zihin Engelliler Sınıf Öğretmeni? unvanı kazanırlar

Çalışma Sahaları

Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarda çalışabilirler. Ayrıca, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu rehabilitasyon merkezlerinde ve özel eğitim merkezlerinde çalışabilme olanağı vardır.