Kısaca
Üstün Zekâlılar Öğretmenliği; Milli Eğitim Bakanlığı?na bağlı resmi ve özel öğretim kurumlarında görev yapacak Üstün Zekâlılar Öğretmenlerini yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Programda okumak isteyenlerin; sözel ve sayısal yeteneği güçlü, psikoloji başta olmak üzere sosyal bilimlerle ilgili kişiler olmaları gerekir. Ayrıca öğretmenliği benimsemiş ve öğretmeyi seven kişiler olmaları da önemlidir. Düşüncelerini başkalarına açık bir biçimde anlatabilen, sevecen, hoşgörülü, sabırlı, mesleğinin sorunlarıyla ilgilenen ve çözüm bulmaya çalışan kişiler bu alanda daha başarılı olabilirler.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Özel Eğitim Alanı, Canlılar Bilimi, Temel Matematik, Coğrafyaya Giriş, Yabancı Dil, Türkçe ?Yazılı ve Sözlü Anlatım, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Öğretmenlik Mesleğine Giriş, Üstün Zekâlılar Eğitimine Giriş, Genel Fizik, Gelişim ve Öğrenme, Üstün Zekâlıların Eğitiminde Modeller, Yaratıcılık ve Üstün Zekâlılarda Geliştirilmesi, Çevre Bilimi ve Öğretimi, Fen Bilgisi Öğretimi, Resim, Müzik, Hayat Bilgisi ve Sosyal Bilgiler Öğretimi, Matematik Öğretimi, Üstün Zekâlılara Rehberlik, Üstün Zekâlılarda Öğrenme Güçlüğü gibi dersler okutulmaktadır. Öğrenciler eğitim sırasında uygulama yapmaktadırlar.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Üstün Zekâlılar Öğretmenliği Programından mezun olanlar ?Üstün Zekâlılar Öğretmeni? unvanını kazanırlar.
Çalışma Sahaları
Üstün Zekâlılar Öğretmenleri; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okullarda çalışabilirler. Ayrıca bilim - sanat merkezi adı altında üstün zekâlı öğrencilerin eğitim aldıkları özel eğitim merkezlerinde çalışabilme olanağı da vardır.
Üstün Zekalılar Öğretmenliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Üstün Zekalılar Öğretmenliği