Kısaca

Kontrol Mühendisliği Programı, endüstriyel bir işletmenin üretim kalitesinin ve verimliliğinin arttırılmasını sağlayan Endüstriyel Otomasyon Sistemleri'nin tasarımına ilişkin kuramsal ve çağdaş teknolojik bilgiler ile donatılmış Kontrol Mühendisleri yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler

Kontrol Mühendisi olmak isteyenlerin; akademik yeteneğe, hayal gücüne ve üretkenliğe, uzay ilişkileri yeteneğine ve el becerisine sahip, matematik, fizik, teknoloji ve geometri ile ilgili ve bu alanlarda başarılı kişiler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Lisans programında; Fizik, Matematik, Lineer Cebir ve Uygulamaları, Genel Kimya, Genel Kimya Laboratuarı, Kontrol Mühendisliğine Giriş, Diferansiyel Denklemler, Malzeme, Elektrik Devre Temelleri, Elektroniğe Giriş, Elektromagnetik Alanlara Giriş, İşaretler ve Sistemler, Sistem Modelleme ve Simülasyonu, Ölçme Tekniği ve Algılayıcılar, Elektromekanik Enerji Dönüşümü, Sayısal Devreler, Geri beslemeli Kontrol Sistemleri, Elektronik Enstrümantasyon, Mikrokontrolör Tabanlı Sistemler, Kontrol Sistem Tasarımı, Bilgisayar Kontrollü Sistemler, endüstriyel Kumanda Sistemleri, Güç Elektroniği Laboratuarı, Kontrol Laboratuarı, Servo Motorlar vb. dersler verilir.

Sosyal Statü ve Ünvanlar

Mezunlara 'Kontrol Mühendisi' unvanı verilir.

Çalışma Sahaları

Kontrol Mühendisleri, kontrol sistemleri tasarlayan ve üreten endüstriyel otomasyon sektörlerinde araştırma, tasarım ve üretim mühendisi olarak veya çeşitli fabrikalarda bakım, onarım ve endüstriyel işletme hizmetlerinde çalışabilirler.