Kısaca
Kamu Yönetimi Programı; merkez ve taşra örgütünün çeşitli kademelerinde, yerel yönetimlerde, idari yargı mercilerinde, iç ve dış politika alanlarında görev alacak, siyasal ve toplumsal olayları yorumlayabilen, siyasal ve toplumsal olguları bilimsel açıdan değerlendirebilen, sorgulayan, analiz eden, yorumlayan ve çözüm üretebilen nitelikli yöneticiler yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Bu alanda çalışmak isteyenlerin; politika, ekonomi, sosyoloji ve hukuk konularına ilgili, düşüncelerini dile getirme ve yazmada başarılı, insan davranışlarını analiz edebilmede etkili, sağlam bir mantığa ve inandırma gücüne sahip bireyler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Anayasa Hukuku, Hukukun Temel Kavramları, İktisada Giriş, Sosyoloji, Siyaset Bilimi, Siyasi Tarih, İdare Hukuku, Kamu Maliyesi, Siyasal Düşünceler Tarihi, Ticaret Hukuku, Ceza Hukuku, Mahalli İdareler gibi derslerden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Mezunlar çalışma alanlarına göre farklı unvanlar kazanırlar.
Çalışma Sahaları
Vali, kaymakam, diplomat, müsteşar, müfettiş vb. Mezunlar, kamu kuruluşlarında, bankalarda ve özel sektörde çalışma imkânına sahiptirler.
Kamu Yönetimi
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme