Kısaca
İletişim Bilimleri Bölümü Programı; sosyal sorumlulukları ve becerileri gelişmiş, ülkemizin ve dünyamızın genel ve güncel sorunlarına duyarlı, meraklı, araştırmaya ve araştırmalarının sonuçlarını sistemli bir şekilde sunabilmeye yatkın öğrencilerin teorik ve pratik alanlardaki donanımlarını geliştirmeyi hedeflemektedir. Çağımızda iletişim olgusu ve buna bağlı olarak İletişim Bilimleri vazgeçilmez bir önem ve ağırlık kazanmıştır. Bilgi ve deneyimlerimizin hayata geçirilebilmesi ve paylaşılabilmesi için ?iletişim? çok önemlidir. İletişim Bilimleri, bireylerin, grupların ve kurumların davranışlarını ve kitle iletişim sistemlerini bilimsel yöntemlerle incelemeyi ve iletişim süreçleri uygulamalarının yöntem ve stratejilerini geliştirmeyi hedefler.
Kişisel Özellikler
Programda okumak isteyen öğrencilerin; dışa dönük, kolay iletişim kurabilen, araştırmacı, sözel yetenekleri güçlü, teknolojik gelişmelere adapte olabilen kişiler olması gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Program süresince öğrencilere; Bilgisayara Giriş, Haberleşme, Hukuk, Temel Kavramlar ve İletişim, Yönetim, Kitle İletişim, Görsel Okuryazarlık, Halkla İlişkiler, Sosyal Bilimler, Sosyolojiye Giriş, Haber Toplama ve Yazma, Radyo & TV, Sosyal Bilimler Araştırma Yöntemleri, Sosyal Psikoloji, İletişim Sosyolojisi, Reklam Film Araştırmaları, Felsefeye Giriş, İletişim Etiği, Uluslararası İletişim, İletişim Teorileri, Medya Analizi, İletişim Hukuku, Kültür Araştırmaları, Kitle İletişim Araştırması, Uygarlık Tarihi, Popüler Kültür ve Medya, Medya, İletişim Becerileri, Kültürel Gelişim, Siyasal İletişim dersleri verilmektedir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Mezunlar, gazeteci, radyo-TV programcısı, halkla ilişkiler elemanı gibi unvanlar alabilirler.
Çalışma Sahaları
Mezunlar, gazeteci, radyo-TV programcısı, halkla ilişkiler elemanı gibi unvanlarla çalışabilirler.
İletişim Bilimleri
Meslekler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- İletişim Bilimleri