Kısaca
Fizik Mühendisliği Programı; doğadaki maddelerin yapısını ve aralarındaki etkileşimi inceleyen fizik bilimi bulgularının uygulama alanına dönüştürülmesi ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapar. Programda teknolojik yeni malzemeler, optik, sağlık fiziği, katı hal elektroniği, yüksek enerji fiziği ve paralel hesaplamalar konusunda araştırma ve geliştirme yapmayı hedeflemektedir.
Kişisel Özellikler
Fizik Mühendisi olmak isteyenlerin; üst düzeyde akademik yeteneğe ve sayısal düşünme gücüne sahip, temel bilimlere ve özellikle fiziğe ilgili, bir konuyu derinliğine araştırma isteği duyan, mantıklı, tedbirli, bir işi planlayabilme ve uygulamaya koyabilme özelliğine sahip, yaratıcı, ayrıntılara dikkat eden kimseler olmaları gerekmektedir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Fizik, Matematik, Bilgisayar Programlama ve Sayısal Teknikler, Spektroskopi, Kuantum Fiziği, Nükleer Fizik, Metal Fiziği, Ölçüm ve Kalite Kontrolü, Radyoloji, Nükleer Tıp, Nükleer Enerji, Optik ve Lazer Sistemleri, Temel Parçacıklar ve Etkileşmeler Fiziği, Katı Hal Fiziği dersleri ve bu derslerin laboratuarları verilmektedir. Fizik Mühendisliği alan olarak Elektronik, Bilgisayar, Tıp, Kimya, Biyoloji, Çevre gibi alanlarla yakından ilgilidir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Mezunlara "Fizik Mühendisi" unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Fizik mühendisleri; modern teknoloji kullanan kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedirler. Bilgisayar ve elektronik malzeme üretiminde, kalite kontrol birimlerinde, enerji santrallerinde, sanayi kuruluşlarında, araştırma-geliştirme birim ve laboratuarlarında, sağlık fizikçisi olarak hastanelerde çalışabilmektedirler. Bunların yanı sıra Fizik Mühendisliği programını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Fizik Öğretmeni olarak da çalışabilmektedirler.
Fizik Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Fizik Mühendisliği