Kısaca
Film Tasarımı Bölümü, tasarım odaklı eğitim anlayışıyla benzerlerinden farklılaşarak, bölüm öğrencilerinin teknolojiye hakim, film senaryosu yazabilen, toplumsal ve bireysel değerleri kavrayarak projelere yansıtabilen, görsel bilinç yaratmak için çalışan, bir diğer değişle film üretim sürecinin senaryo yazımından görüntü tasarlanmasına kadar her aşamada uzman bireyler olarak iş yaşamlarına hazırlamayı amaçlar.

Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; yoğun olarak uygulama ağırlıklı dersler görülmektedir. Bu kapsamda, birinci ve ikinci yıllarda; kitle iletişimi, Türk Sineması, fotoğraf, Dünya Sineması ve senaryo gibi kuramsal ve proje temelli uygulama dersleri yer alırken üçüncü ve dördüncü yıllarda uygulama dersleri artarak devam etmektedir.

Sosyal Statü ve Ünvanlar
Bölüm öğrencileri, sektörü yakından tanıyabilmesi amacıyla 30 gün medya iş ortamında staj yapmaktadır.

Çalışma Sahaları
Film tasarımı Programından mezun olan adaylar Film tasarımcısı? unvanı alırlar. Televizyon ve sinema her geçen gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Bu bağlamda da eğitimli ve nitelikli eleman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır.