Kısaca
El Sanatları Tasarımı Ve Üretimi programının amacı; taş, metal, ahşap, tezhip, katı, deri, keçe, çini süsleme konularında teknik bilgi ve becerilerle donanmış, maddi kültürümüzün korunması ve yaşatılması gereken Türk el sanatlarının devirlerini, üsluplarını, teknolojisini, estetiğini tanıyan tasarımcılar yetiştirmektir.
Kişisel Özellikler
Bu programdan piyasanın gerektirdiği yeterliliklere sahip farklı uzmanlık alanlarında yetiştirilmiş mezunların tamamının sektöre kazandırılması büyük bir avantajdır. Böylelikle sonraki dönemlerde mezun olan öğrencilerin istihdamlarının daha rahat sağlanacağı ve Sanat ve Tasarım Fakültesinin tercih edilen bir kurumlar arasında yerini alacağı düşünülmektedir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Programdan mezun olanlar ?El Sanatları Tasarımcısı? unvanı alırlar.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Programdan mezun olan El Sanatları Tasarımcıları; El dokuma, el ve endüstriyel nakış, takı, deri ürünleri, bebek ve oyuncak ürünler, yapma çiçek-nikah şekeri ve gelinlik üretimine yönelik üretim yapan işletmelerin Dokuma, Örme, Baskı ve Desen Tasarım Departmanlarında, Müşteri temsilciliklerinde, AR-GE birimlerinde tasarımcı ve uzman olarak çalışabilecekleri gibi ayrıca Geleneksel Dokuma, Örme, Nakış, Takı, Deri, Bebek-Oyuncak ve Yapma Çiçek alanlarında Kamu ve Özel Kurum ve Kuruluşlarda tasarımcı, danışman olarak görev yapabilirler.
Çalışma Sahaları
Öğretmenlik mesleğini seçmek isteyen tasarımcılar eğitim fakültelerinden formasyon derslerini alarak Milli Eğitim Bakanlığının örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev alabilirler.
El Sanatları Tasarımı ve Üretimi
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- El Sanatları Tasarımı ve Üretimi