Kısaca
Deri Mühendisliği Programı; Türk Deri Endüstrisinin gereksinim duyduğu günümüz modern teknolojisini kullanabilecek ve AR-GE çalışmaları yapabilecek, sektörün sorunlarını bilimsel, teknik ve teknolojik anlamda çözebilecek, modaya uygun yeni ürünler geliştirebilecek nitelikteki Deri Mühendislerini yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Deri Mühendisi olmak isteyenlerin; genel yeteneğe, inceleme ve araştırma merakına sahip, fen bilimlerine özellikle kimyaya karşı ilgili ve bu alanda başarılı, kokulu ortamlarda çalışabilen, işbirliğine açık kimseler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Fizik, Kimya, Biyoloji ve Ekonomi gibi temel derslerin yanı sıra Deri Mikrobiyolojisi, Lif Bitkileri, Hayvansal Lifler, Kürk Hayvanları Yetiştirilmesi, Büyük Baş Hayvan Derilerinin İşlenmesi, Atık Su Arıtma Teknolojisi, Proje Hazırlama Tekniği gibi dersler okutulur ve uygulama yaptırılır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Deri Mühendisliği Programını bitirenlere ''Deri Mühendisi'' unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Mezunlar; özel sektöre ait deri ürünleri işletmeleri olan ayakkabı ve deri mont-deri ceket müesseselerinde çalışabilirler, olanakları olanlar kendi işletmelerini kurabilirler.
Deri Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Deri Mühendisliği