Kısaca
Cevher Hazırlama Mühendisliği Programı, zenginleştirme, hammaddeleri zararlı maddelerden arındırma ve boyutlandırma gibi işlemleri içeren, söz konusu işlemlerle ilgili, bir tesisin tasarımı ve çalıştırılması gibi teknolojik işlemlerin gerçekleştirilmesine odaklanmış Maden Mühendisliği ile Metalurji ve diğer teknoloji alanlarına hakim uzmanlar yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Cevher Hazırlama Mühendisi olmak isteyenlerin; eğitimde takım çalışması becerisini kazanmış, Cevher Hazırlama mühendisliği ve cevher hazırlama konuları ile ilişkili alanlarda, Türkçe ve İngilizce olarak mesleki bilgi ve birikimlerini yazılı ve sözlü olarak sunma ve iletme becerisini geliştirmiş, problemlerin çözümünde takım çalışması uygulama ve bireysel karar verme kabiliyeti kazanmış, hayat boyu öğrenmeye açık, yaratıcı, analitik düşünme becerisi gelişmiş, mesleki sorumluluk kazanma çabası içerinde olan kimseler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Cevher Hazırlama Mühendisliği Programının eğitim süresi bir yıl zorunlu hazırlıkla birlikte beş yıldır. Bölümde sosyal bilimler, mühendislik bilimleri ve temel bilimlerden oluşan bir program ile birlikte, Mineraloji ve Petrografi, Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Maden Üretim Teknolojisi, Maden Yatakları, Parça Mekaniği, Proses Mineralojisi, Cevher Haz.Tesisi Otomasyonu gibi alan derslerinin yanında mühendisliğe yönelik temel derslerden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Lisans eğitimini sonunda başarılı olan öğrencilere ''Cevher Hazırlama Mühendisi'' unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Bölüm mezunları, metalurjik zenginleştirme (cr, cu, pb, zn vb.)altın, platin ve değerli metaller üretimine yönelik zenginleştirme, demir-çelik, cam- seramik, çimento endüstrisi, gübre, yem sanayi, deterjan, boya sanayi, inşaat agrega malzemeleri, dolgu, boya ve sert plastik endüstrisi, termik enerji santralleri kırma ve öğütme sistemleri, temiz katı yakıt üretimi (kömür hazırlama tesisleri), nükleer hammadde üretimi ve teknolojisi (u, th), artık değerlendirme, toprak ıslah çalışmaları konularıyla ilgili çalışma yapan tüm şirketlerde çalışma imkânına sahiptirler.
Cevher Hazırlama Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Cevher Hazırlama Mühendisliği