MEB Ortaoğretim Genel Muduru Emin Gurkan, genel liselerde şu anda derslik başına ortalama 38 oğrenci duştuğunu ama sınıf mevcudunun bundan boyle 36'yı gecmeyeceğini soyledi.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Genel Muduru Emin Gurkan, genel liselerde sınıf mevcudu sayısının bundan boyle 36'yı gecmemesinin kurala bağlandığını bildirdi.
Turkiye'de, Ortaoğretim Genel Mudurluğune bağlı (meslek liseleri haric) toplam 3 bin 76 lise bulunduğunu belirten Gurkan, bu okullarda 1 milyon 739 bin 261 oğrencinin oğrenim gorduğunu, Anadolu guzel sanatlar liselerinde 8 bin 705, Anadolu liselerinde 401 bin 992, fen liselerinde 21 bin 382, genel liselerde 1 milyon 301 bin 827, sosyal bilimler liselerinde 2 bin 803, spor liselerinde ise 2 bin 552 oğrencinin okuduğunu bildirdi.
Mevzuatta yapılan duzenlemeyle genel liselerdeki sınıf mevcutlarının da kurala bağlandığını belirten Gurkan, Turkiye genelinde sınıf mevcutlarının ortalama 38 olduğunu, bu rakamın azaltılmasına calıştıklarını ve bundan boyle bu rakamın 36'yı gecmeyeceğini soyledi. Ozellikle buyuk illerde bazı okullarda sınıf mevcutlarının daha fazla olduğunu soyleyen Emin Gurkan, bunların duşurulmesine calışıldığını soyledi.

YERLEŞME ORANLARI ARTTI
Bu eğitim oğretim yılında 111 yeni okul acılacağını anlatan Gurkan, 2009 OSS sonuclarına gore son iki yılda genel liselerden universitelere yerleşenlerin oranının da yukseldiğini belirtti.
Genel lise mezunlarının universiteye yerleşme oranlarının 2007 yılına kadar yuzde 21 ile yuzde 27 arasında değiştiğini anımsatan Gurkan, bu rakamın 2008'de yuzde 46'ya, 2009'da yuzde 48'e yukseldiğini kaydetti.
Gurkan, ''Bunda yuksekoğretim programlarının kontenjanlarının artmasının yanı sıra okullarımızdaki dersliklere duşen oğrenci sayısının azaltılması ve eğitim kalitesindeki iyileşmenin etkisi olduğunu duşunuyoruz. Okullarımızdaki eğitimin kalitesini yakından takip ediyoruz. Ders programları yenileniyor, oğretmenler hizmet ici eğitimden geciriliyor'' dedi.

NTV.COM.TR