oncelikle Merhaba !

Bu derste Cam Kure Yapmayı oğrenicez ve ek olarak bi kac şey daha..

Alet Edavatlar

Karbon-Fiber Pattern

Artik Baslayabiliriz..

Bulut dosyamizi aciyoruz ve yuvarlak bir alan seciyoruz. Yuvarlagin duzgun olmasi icin SHIFT'e basili tutabilirsiniz. Secimi yaptiktan sonra CRTL+J Tus kombinasyonunu uyguluyoruz ve secimi yeni bir layere kopyaliyoruz.
Secimi birakmadan Filter>>Distort>>Spherize 'yi amount 100 olarak uyguluyoruz.

Simdi kure layerimiz seciliyken Filter>>Render>>Lens Flare 'i uyguluyoruz. Ben 50-300mm Zoom'u Brightness 150 olacak sekilde uyguladim. Ve Kure layerimiz seciliyken tekrar Filter>>Distort>>Spherize uyguluyoruz. Fakat bu sefer amount 50 olacak.

Simdide benim asagida sectigim gibi bir alan secip Image>>Adjustments>>Brightness/Contrast 'i acip Brightness'i biraz arttiriyoruz. Ben +10 yaptim.

Tekrar benim asagida sectigim gibi bir alan secip yine Image>>Adjustments>>Brightness/Contrast 'i aciyoruz. Bu sefer Brightness'i biraz dusuruyoruz. Ben -10 yaptim

Simdi Kus resmimizi aciyoruz. Kus layerinin Blending Mod'unu Overlay'a getiriyoruz. Sonra Yumusak bir silgiyle etrafini temizliyoruz.

Kus layerimiz icin yine Image>>Adjustments>>Brightness/Contrast uyguluyoruz. Degerler asagidaki resimde..

CTRL Basiliyken Kure Layerimize tikliyoruz. CTRL+SHIFT+N ile yeni bir layer acip bunu en uste tasiyoruz. Marquee Tool'lardan biriyle alana sag tikliyoruz ve Fill diyoruz. Use : Pattern seciyoruz. Basta verdigim pattern'i Kullanabilirsiniz. Sonra secimi birakmadan amount 50 ve 100 olmak uzere 2 kere Filter>>Distort>>Spherize uyguluyoruz. Ve Blending Mod'u Screen'e getiriyoruz.

Cam Kuremize asagidaki degerlerle Drop Shadow uyguluyoruz.

Ve asagidaki gibi Inner Shadow...

Asagidaki gibi olmalidir.

Veee iste sonuc !

Dersimi Takip Ettiginiz icin Tesekkurler !
Kendi Calışmam..