Gonca Kocabaþ / Milliyet.com.tr - Sare Aydýn'ýn çocukluðunun ilk yýllarý küçük bir ilçede geçti. Oldukça da meraklý bir çocuktu. Ancak o zamanýn koþullarý nedeniyle okul çaðý geldiðinde okula gidemedi. Ýlçenin ve okulun fiziksel koþullarý buna uygun deðildi. Ancak aile konusunda da oldukça þanslý olduðunu söyleye Sare’nin okula giden 2 ablasý, 2 de kardeþi vardý. Çocukken ablalarýnýn okul dönüþünü dört gözle bekliyordu. Onlar ödevlerini yaparken Sare’ye de ödev verirlerdi. Babasý da ona kitaplar ve defterler alýyordu. Okula geç baþlamasýna raðmen okuma yazmayý erken yaþta öðrenmiþti. Mahallede de bir tane yakýn arkadaþý vardý. Sare’nin yakýn arkadaþý diðerleriyle kovalamaca ya da saklambaç oynamak yerine onunla evcilik oynuyordu. Birlikte resimler çizip, okuldan döndüðünde ödevini birlikte yapýyorlardý. Diðer çocuklardan farklý olduðunu, engelli olduðunu kabullenmesi de çok kolay olmadý. Bazý dönemlerde çok huysuz bir çocuk olduðunu hatýrlayan Sare, "Mesela çeþitli bahaneler bulur, uzun uzun aðlardým ama altta yatan sebep yürüyemiyor olmamdý. Bunu büyüdükçe fark ettim"diyor.

OKUSUN DÝYE TÜM AÝLE TAÞINDI

Okula gitmeyi çok isteyen Sare, çoðu akþam bunun için saatlerce aðlýyordu. Onun bunca hevesine daha fazla kayýtsýz kalamayan anne ve babasý baþka bir ilçeye taþýnma kararý aldý. Böylece 11 yaþýnda ortopedik engellilere özel olan bir okula baþladý. Okula baþladýðýnda her þey tam hayalindeki gibiydi. Tahta boylarý tekerlekli sandalyesine uygundu, tahtaya çýkýp soru çözebiliyordu. Rampalar olmasý gerektiði eðimdeydi ve yardýmsýz bir þekilde okulun koridorlarýnda gezebiliyordu. Hatta diðer tekerlekleri sandalyeli arkadaþlarýyla kovalamaca bile oynuyordu.

Böyle ölüm ilaný görülmedi! 'Annemsiz dünya daha güzel olacak'"Öz güvenimin temelleri orada atýldý diyebilirim" diyen Sare Aydýn, Okuma yazma biliyor olmam nedeniyle birinci sýnýftan ikinci sýnýfa sýnýf atlattý öðretmenlerim. Ardýndan 3. sýnýfta bir sýnav yapýldý ve 3. sýnýfý da atladým. Derken neredeyse yaþ farkýný kapattým. Ýlkokul da öðretmenlerim iyi bir liseyi kazanabilmem için çok destek oldular. Zorlandýðým konularý öðle arasý, ders çýkýþýnda etütler yaparak anlattýlar. Hepsi çok çok kýymetli. Ýlkokul öðretmenlerim çok büyük þansým"þeklinde konuþtu.

'YALNIZ KALABÝLÝRSÝN, ÝSTERSEN GÝTME'

Lise sýnavda istediði liseye gidebileceði iyi bir puan aldý. Ancak Sare’yi zor bir karar bekliyordu. Gideceði okul artýk engelli öðrencilere uygun bir okul deðildi. Kazandýðýný öðrendiði akþam babasý ona, "Oradaki arkadaþlarýn seni yadýrgayabilir, yalnýz kalabilirsin. Zorbalýða uðrayabilirsin. Gitmek zorunda deðilsin. Ýstersen engelli öðrencilerin olduðu meslek lisesinde devam edebilirsin"dedi. Sare de babasýna,"Ben okula arkadaþ için gitmiyorum ki"cevabýný verdi. Ancak içten içe çok korkuyordu. Liseye baþladýðýnda endiþelerinin yersiz olduðunu anladýðý, harika arkadaþlar edindiði dört yýlýn ardýndan birincilikle mezun oldu. Sonra üniversite sýnavýnda týp fakültesini kazandý. Tercih ederken puanýndan ziyade ailesine yakýn olmak için bulunduðu þehri ilk sýraya yazdý. Sare Aydýn üniversite dönemini,"Hayatýmýn en güzel anýlarýný biriktirdiðim, ayný zamanda en yýprandýðým ve yorulduðum yýllar" tanýmlayarak sözlerini þöyle sürdürdü:

Alýntý Metni

DOKTOR OLMAK ÇOCUKLUK HAYALÝYDÝ

Çocukluðunda da doktor olmayý istediðini dile getiren Sare Aydýn, “Çocuklarýn tanýþtýðý ilk meslek gruplarý öðretmenler ve doktorlardýr. Ýlki ile tanýþmam biraz geç oldu. Diðer yandan sýk sýk doktora giderdim. Çok imrenirdim. Doktor abi ve ablalarla da çok tatlý diyaloglarýmýz olurdu. Büyüyünce ne olmak istiyorsun diye sorduklarýnda 'Doktor' derdim. Onlar da benim emekliliðime yetiþ önlüðümü ve steteskopumu sana vereceðim derlerdi” þeklinde konuþtu.

Bu heves ve merakýn hiç azalmadýðýný da ekleyen Sare, “Sadece iþler ciddileþip týp fakültesi tercihi yaptýðýmda heyecanýmýn yerini korku aldý. Hevesle baþlýyorum ama beni büyük sorumluluk bekliyordu. Benim için ikinci bir dönüm noktasýydý” yorumunda bulundu.

Türkiye'nin kalbine þehit ateþi düþtü! Þehitlerimizin kimlikleri belli oldu'ÝYÝLEÞTÝRMEYE ÇALIÞIRKEN KENDÝM DE ÝYÝLEÞTÝM’

Ailesinin kendisi için en büyük þansý olduðunu söyleyen genç doktor, verdiði tüm kararlarda tereddüt de etseler ailesinin hep arkasýnda olduðunu dile getirdi."Onlar yanýmda olduðu sürece her þeyi yaparmýþým gibi hissediyorum"diyen Sare Aydýn, “Yakýn çevrem hep benimle gurur duydu. Ben hayatýmda önemli kararlar verirken danýþtýðým yakýn arkadaþlarým vardýr mesela. Beni benden çok daha iyi tanýrlar. Onlar bana 'Yaparsýn Sare' dedikleri an beni kimse tutamaz. Bilirim ki olay, durumla ilgili tüm detaylar düþünülmüþ ve benim hangi alanda zorlanacaðým hesaplanmýþ.Yaparýz ama birlikte yaparýz. Sonrasýnda birlikte kutlarýz. Fiziksel olmasa da hep yakýnýmdadýrlar" diyerek ekledi:

Alýntý Metni

Sosyal medyadan ulaþmaya çalýþan, hatta kliniðini arayarak bilgi almak isteyen birçok öðrenci ve ebeveyn olduðuna dikkat çeken Sare Aydýn, “Yaþadýðým zorluklarý, yaþayabilecekleri zorluklarý merak ediyorlar. Pozitif anlamda etkilediðim-öyle olduðunu söyleyen- çok kiþi var. Mesela birkaç ay önce bir öðretmen engelli bir öðrencisi için ulaþtý bana. Lise sýnavýna hazýrlandýðýný, çok içe kapanýk olduðunu, çok endiþeli olduðunu söyledi. Sosyal medyada benim videolarýmý izleterek cesaretlendirmeye çalýþtýðýný söyledi. Geçen gün o öðretmenin Tokat’a yolu düþmüþ. Öðrencisi liseyi kazanmýþ, mutluymuþ. Bana selamýný ve gönderdiði kolonyayý getirdi. Gün boyu yüzümdeki tebessüm de izi olarak kaldý” þeklinde konuþtu.

'ISRARLA UYARDIÐIM ÝÇÝN ARTIK PARK ETMÝYORLAR'

Kendisinin de hayatýnda etkilendiði, örnek alarak "Ben de yapabilirim" diye yola çýktýðý kiþiler olduðunu söyleyen Sare Aydýn, “Ancak benim için ne yalan söyleyeyim en önemlisi anneler. O kadar fazla mesaj alýyorum ki. Sosyal medyada beni gördükten sonra güç bulduðunu, çocuðu için umutlu olduðunu söyleyen birçok anne var. Sadece akademik anlamda deðil. Öesela otomobil kullanabilmem, yalnýz seyahat edebilmem onlarý çok mutlu ediyor. Çocuklarýyla ilgili hayalleri oluyor. Annemi daha çok anlýyorum. Çocukluðuma dair hatýrlýyorum az çok annemin yaþadýklarýný, çevrenin söylediklerini. Eðer bir anne inanýrsa çocuk baþarýr. Hep bunu düþünüyorum. Sosyal medyayý da elimden geldiðince aktif kullanmaya çalýþýyorum" ifadelerini kullanarak sözlerini þu þekilde noktaladý:

Alýntý MetniYürekler yine yandý: 6 asker daha þehit... Çift harekatla bedel ödetildiFenerbahçe'de Edin Dzeko'dan Galatasaray derbisi itirafý! 'Ortalýk yanacak'