

Şekil 37: Hucre icinde bulunan lizozomlar.
Lizozomlar, hucrenin cop oğutme makinesi gorevini gorerek, işe yaramayan unsurları parcalarlar.
Vucudumuzda gun icerisinde bizim farkında olmadığımız bircok işlem gercekleşir. Eksiksiz bir şekilde gercekleşen bu işlemleri hucrelerimiz yapar. Sayıları 100 trilyonu bulan bu hucrelerin icinde, gorevlerini cok iyi bilen bircok yapı vardır. Kimi enerji, kimi protein uretir, kimi taşıma işlemi yapar, kimi de depo şeklinde kullanılır.
Hucrenin icindeki bu yapılardan birisi de lizozomdur. Lizozomu hucrenin oğutme makinesi olarak tanımlayabiliriz. Bu organelden salgılanan enzimler sayesinde vucutta bircok "yıkma" işlemi gercekleşir. Lizozom enzimleri, artık işe yaramayan hucreleri yıkıp, parcalamalarının veya bir yapının etrafını saran zarı oğuterek delmelerinin yanı sıra, vucutta surekli olarak buyumeye devam eden bazı hucreleri de parcalarlar. Lizozom enzimlerinin gercekleştirdiği bu yıkım işlemi, vucut acısından son derece onemlidir. (şekil 37)


Şekil 38: Lizozom enzimi, bebeğin doğumundan sonraki 10 gun icerisinde rahmi 1/40 oranında kucultur. Boylece rahim normal boyutlarına donmeye başlar.
Orneğin hamile olan kadınlarda bebeğin gelişimiyle birlikte rahim normale oranla cok fazla buyur. Bu sağlıklı bir bebeğin doğabilmesi icin gerekli olan bir aşamadır. Ancak bebek doğduktan sonra artık bu derece geniş bir rahme ihtiyac kalmamaktadır. Bu durumda aşırı derecede genişlemiş olan bu organın tekrar eski haline dondurulmesi gerekmektedir. İşte bu işlemi gercekleştiren lizozom enzimleridir. Doğum işlemi bittiğinde belirli hucrelerin lizozomları adeta bunu haber alır ve ne yapmaları gerektiğini cok iyi bilerek hemen gerekli enzimleri salgılamaya başlarlar. Bu enzimler de vucudun sağlığı icin hamilelikten sonraki 10 gun icerisinde hızlı bir yıkımla rahmi 1/40 oranında kuculturler. Boylece rahim eski boyutlarına donmeye başlar.(şekil 38)


Şekil 39: Parcalayıcı etkiye sahip lizozom enzimleri, yumurtayı koruyan kılıfı delerek spermin yumurtayı dollemesini sağlarlar.
Lizozomlar ayrıca spermin baş kısmında da bulunurlar. Sperm, yumurtaya ulaştığında onu saran kılıfı delmek icin bunyesinde taşıdığı lizozom enzimlerini kullanır. Parcalayıcı etkiye sahip bu enzimler, yumurtayı koruyan kılıfı delerek spermin yumurtayı dollemesini sağlarlar. (şekil 39)
Bu orneklerde de acıkca gorulduğu gibi vucudumuzdaki her mekanizma birbirini tamamlayacak şekilde calışır. Hamilelik sırasında rahmin buyumesini sağlayan sistemin yanı sıra onu eski haline dondurecek sistem de vardır. Aynı şekilde sağlam bir kılıfla korunan yumurtayı delebilecek enzim de spermin icine ozel olarak yerleştirilmiştir.
İşte Darwinistler bu birbiriyle ic ice gecmiş mukemmel sistemin bazı tesaduflerin sonucunda oluştuğunu ve kusursuz şekilde işlemeye devam ettiğini iddia edecek kadar akıl ve mantıktan uzaklaşmışlardır. Kendi iclerinde mukemmel bir işleyişe sahip olan bu mekanizmaların vucudun butunundeki sistemlerle de uyumlu bir şekilde calışması, Allah'ın yaratışındaki kusursuzluğun delillerinden bir tanesidir