Baðlantý yolundaki ilk sürüþü yerli ve milli otomobil TOGG ile gerçekleþtiren Sivas Belediye Baþkaný Hilmi Bilgin, “Þehrin trafik sorununu çözecek yeni yollar, yeni bulvarlar açarak hemþerilerimizin hizmetine sunuyoruz. Alibaba-Kýlavuz Baðlantý Yolunu da bugün itibariyle trafiðe açmýþ bulunuyoruz. Þehrimize hayýrlý olsun" dedi.
"Þehrimize deðer katacak"
Bölgeye deðer katacak önemli bir projeyi daha söz verdikleri gibi tamamladýklarýný ifade eden Bilgin, “Göreve geldiðimiz günden itibaren ekibimiz ile birlikte yaþadýðýmýz þehrimize bir söz verdik. Bu þehri daha geliþmiþ bir hale getirerek insanlarýmýzý mutlu kýlacak projeleri hayata geçirecektik. Bu anlamda ihtiyaçlarý doðru belirleyerek hayata geçirilebilecek projelerimizi önem sýrasýna göre birer birer tamamladýk. Açýlýþýný gerçekleþtirdiðimiz bu yol yaklaþýk 3 km boyunca 3 gidiþ 3 geliþ olmak üzere bisiklet ve yürüyüþ yollarý, aydýnlatma unsurlarý ve aðaçlandýrmasýyla ile birlikte sadece bu bölgemize deðil, þehrimize deðer katacak. Uzun yýllar ulaþým sorunu yaþanmayacak þekilde hayata kazandýrdýðýmýz ana arterimizi açmýþ bulunuyoruz. 5 yýl önce milletimize bir söz vermiþtik. Ortak akýl ve istiþareyle birlikte þehrimize deðer katacak eserler inþa edeceðiz dedik. 5 yýlýn sonunda da ayný sözümüzle þehrimizin ihtiyacý olan eserlerimizi kazandýrmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Bizim hemþerilerimizden talebimiz, bizlerden dualarýný eksik etmemeleri. Eleþtiriye açýk bir yönetim anlayýþýmýzla ile birlikte her kesimle bir araya geliyor, istiþare ediyoruz. Bu anlayýþla yaptýðýmýz projelerimiz þehrimizin ihtiyaçlarýný doðru belirlemede önemli bir etken oluþturuyor. Ben emek veren tüm ekiplerimize teþekkür ediyorum. Çayboyu Kýlavuz baðlantý yolumuzun þehrimize hemþerilerimize hayýrlý uðurlu olmasýný temenni ediyorum” diye konuþtu.