ELVAN: BURADAKÝ TESÝS, GURUR DUYULMASI GEREKEN YATIRIMLARDAN BÝRÝ
Türkiye'nin 2002 yýlýndan itibaren önemli bir yatýrým ve kalkýnma hamlesi baþlattýðýný söyleyen Elvan, "Bu hamleyle, dünyanýn dört bir yanýnda, çok büyük ölçekli yatýrýmlar gerçekleþtirilen firmalarýmýz ortaya çýktý. Bugün Avrupa, Afrika, Orta Doðu hatta Uzak Doðu ve Amerika'da büyük ölçekli yatýrýmlar yapan çok sayýda Türk þirketi mevcut. Bu þirketlerimiz ciddi bir özgüven sahibi oldular ve fýrsatlar geldiði takdirde neler yapabileceklerini tüm dünyaya gösterdiler. Bu firmalarýmýzla hepimiz gurur duymalýyýz diye düþünüyorum. Her Türk vatandaþýnýn da Türkiye'nin böyle bir tesise sahip olmasýndan dolayý gurur duymasý gerektiðini de düþünüyorum. Kalyon Holding'in 79 yýllýk bir geçmiþi var. Ýlmek ilmek, nakýþ nakýþ iþlenmiþ bir hikaye bu. Holding, bugün dünyanýn dört bir yanýnda yatýrým yapan, büyük projeleri gerçekleþtiren bir þirket konumunda" deðerlendirmesinde bulundu.

'ÇEVRE DUYARLILIÐI KONUSUNDA SON DERECE HASSASIZ'
Ýklim deðiþikliðinin dünyanýn en önemli gündem maddelerinden biri olduðunu belirten Elvan, Kalyon Holding'in bu konudaki hassasiyetine dikkat çekerek, "Holding olarak, iklim deðiþikliði ve çevre duyarlýðý konusunda son derece hassasýz. Bugüne kadar gerçekleþtirilen ve devam eden yatýrýmlarýmýzý dikkate aldýðýmýzda, çevreye duyarlý bir yatýrým süreci içerisinde olduðumuzu görüyoruz. Kalyon Holding olarak, Konya Karapýnar'da inþa edilen 1300 megavat güce sahip Avrupa'nýn en büyük, dünyanýn da sayýlý güneþ enerjisi santrallerinden birini kurduk. Bu santralde, yeþile dönüþüm çerçevesinde üretim yapýlýyor" ifadelerini kullandý.
'YURT DIÞINDA ÇALIÞMALAR YÜRÜTTÜM'
Elvan, sadece bu fabrika için 500 milyon dolarlýk bir yatýrým gerçekleþtirdiklerini hatýrlatarak sözlerine þöyle devam etti:
"Önümüzdeki yýlki hedefimiz 100 milyon dolar daha ilave yatýrým yapmak. Sonraki yýllarda da buna devam edeceðiz. Tüm bunlar Türkiye vizyonu dediðimiz vizyonun tam da kendisi. Bu vizyon doðrultusunda hem yurt içinde hem de yurt dýþýnda çalýþmalarýmýzý yoðun bir þekilde sürdüreceðiz. Özellikle son 1-2 haftadýr yoðun olarak yurt dýþýnda bu konularla ilgili çalýþmalar yürüttüm. Sadece Türkiye deðil, Türkiye dýþýnda da bu tür yatýrýmlarýmýza yoðun þekilde devam edeceðiz."
KALYON PV CEO'SU TÜFEKÇÝ: FABRÝKANIN TEKNOLOJÝ DÖNÜÞÜMÜNÜ SAÐLAYACAÐIZ
Elvan'ýn ardýndan konuþan Kalyon PV CEO'su Ersan Tüfekçi ise bir sunum yaparak þirketin faaliyetleri ve hedefleri hakkýnda bilgi verdi. Kalyon PV'nin 2019 yýlýnda devreye alýndýðýný hatýrlatan Tüfekçi, "Faz-1'de 500 megavat olarak kurulan fabrika bugün 2 gigavat olarak üretim yapmakta. Bu büyüme, artarak devam edecek. Kalyon PV'nin büyüme planýnda 2024 yýlý içerisinde 100 milyon dolarlýk bir yatýrým projeksiyonumuz var. Bu yatýrýmla beraber fabrikanýn teknoloji dönüþümünü saðlayacaðýz. Çünkü bu tesis sürekli yeni kalmasý gerekiyor. Ayný zamanda bu fabrikanýn karbon nötr hale gelmesi de önemli. Burada üretilen paneller, dünyanýn ilk ve tek karbon nötr paneli olacak" dedi.
'TÜRKÝYE'DE BU TEKNOLOJÝNÝN LÝDERLÝÐÝNÝ YAPMAKTAYIZ'
Kalyon PV'nin 2 gigavatlýk bir üretim yaptýðýna deðinen Tüfekçi, "Bizim ürettiðimiz paneller yüzde 80 ve üzeri yerlilik oranýna sahip. Bugün bu fabrikada 7 gün 24 saat durmaksýzýn üretim yapýlýyor. 2 binin üzerinde çalýþan sayýmýzla ve 2 bin 500 metrekare Ar-Ge merkezimizle Türkiye'de bu teknolojinin liderliðini yapmaktayýz" diye konuþtu.
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan, þirketin CEO'su Ersan Tüfekçi ve þirket yetkilileri tarafýndan fabirka gezisi düzenlendi. Tüfekçi ve þirket yetkilileri, fabrikanýn üretim hatlarýný basýn mensuplarýna tanýtarak, bir güneþ panelinin üretimi hakkýnda bilgi verdi.