ceni ne demek
ABD'deki Harvard Universitesi bilim adamları, tedavi amaclı kok hucre dizisi oluşturmak icin insan embriyonu klonlayacak.
Harvard rektoru Summers, ahlaki tartışmaları mutlaka gozonunde bulunduracaklarını soyledi
Guney Kore'de yaşanan skandaldan sonra ABD'de ilk kez başlatılan bu calışmalar, Başkan Bush'un insan embriyonu kok hucre araştırmalarına federal kaynak ayrılmasını yasaklaması yuzunden ozel bağışlarla destekleniyor.
Bilim adamları, "eğer başarılı olursa kok hucrelerin kronik hastalıkların tedavisi icin kullanılması yolunda buyuk bir adım atılmış olur" diyor.
İki ayrı grup tarafından yapılacak calışmalarda, bir ekip diyabet hedefli ve Lou Gehrig hastalığı gibi norodejeneratif hastalıklar konusunda kok hucre uretimine odaklanırken, diğer grup kan hastalıklarını hedefleyecek.
Dikkatli olacaklar
Harvard Universitesi oğretim uyeleri, calışmalarında ahlaki tartışmaları goz onunde bulundurarak, bu konuda dikkatli olacaklarını belirtiyor.
Harvard Universitesi Rektoru Lawrence Summers, "bu araştırmalara karşı olanları anlayacak ve inanclarına saygı duyacaksak, cok sayıda cocuk ve yetişkinin tıbbi gereksinimleri icin araştırmaların ilerlemesi gerektirdiği konusunda da hepimiz ikna olmalıyız" diyor.
200 farklı doku
İnsan cenininden elde edilen kok hucreler insan vucudundaki 200 ayrı tip kok hucrede geliştirilebiliyor ve hasta dokuların yerine kullanılabiliyor.
Araştırma ekibinden Boston Cocuk Hastalıkları Hastanesi oğretim uyesi George Daley, bir deri kok hucresi yerine bir ceninden elde edilen kok hucrenin, tedavi şansını arttırdığına dikkati cekiyor.
Kok hucre icin insan cenini klonlanacak
Forum Ansiklopedisi0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Bilgi Deposu
- Forum Ansiklopedisi
- Kok hucre icin insan cenini klonlanacak