Hamas üyesi olduğu belirtilen ve otobüs durağında bekleyenlere ateş açan iki saldırgan, 3 kişiyi öldürdü, 6 kişi ise yaralandı. Hamas, Kudüs’teki bir otobüs durağına düzenlenen saldırının “kendi üyeleri tarafından yapıldığını” açıkladı ve saldırının “işgal güçleri tarafından işlenen suçlara doğal bir yanıt” olduğunu belirtti. AFP’ye göre açıklamada, “direnişin yükseltilmesi” çağrısı da yer aldı.

Ben-Gvir: Haklıymışız

Saldırıda iki kadın ve yaşlı bir erkek hayatını kaybederken, saldırganlara müdahale edenler arasında silahlı bir sivilin olduğu öğrenildi. Bu durum, saldırı bölgesine gelen ve incelemelerde bulunan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in gündemindeydi.

Ben-Gvir, yaşanan olayın hükümetin ‘sivilleri silahlandırma projelerinin ne kadar haklı olduğunu gösterdiğini’ ifade etti. Ben-Gvir, olayın ‘Hamas’a sadece savaşla yanıt verilmesi gerektiğini doğruladığını’ belirtti. Ben-Gvir Hamas’ın ‘hem ateşkesten bahsedip hem de terör saldırısı gerçekleştirdiği’ belirtti ve ‘ikili oynadığını’ savundu. Öte yandan Batı Şeria’daki bir İsrail kontrol noktasına da saldırı düzenlendi.