Menideki sıvılarla desteklenen spermin genel yapısı artık belirgin hale gelmiştir. Baş, boyun, orta bolum, kuyruk ve son bolumden oluşan spermin her bolumunun ayrı gorevi vardır.



Spermlerin her bolumunun farklı gorevleri vardır. Spermin kuyruğu olmasa hareket edemez, orta kısmındaki mitokondriler olmasa enerji uretemez, hareketsiz kalır. Spermin baş bolumundeki akrozom denen kısım olmasa, bazı enzimler eksik olacağı icin sperm yumurta hucresini delip dollenmeyi gercekleştiremez. Dolayısıyla spermin tesaduflerle zaman icinde aşama aşama oluşması imkansızdır. Spermdeki mukemmel tasarım Allah'a aittir.​




Spermin cekirdeği olarak nitelendirilen baş bolumu 5 mikrondan daha buyuk değildir. (1 mikron metrenin milyonda biridir) İnsan vucudu ile ilgili olan ve bir hucreyi bir insana donuşturen tum bilgi bu 5 mikron buyukluğundeki bolumun icine sığdırılmıştır. Spermin başında 23 kromozomdan oluşan bu genetik bilgi paketciği yumurtaya kadar taşınır. Yani bir insanın vucudundaki butun organların nasıl calışacağının, yerlerinin neresi olacağının, hangi donemde hangi hucrenin gelişmeye ve başkalaşmaya başlayacağının, kısacası bir insanın nasıl inşa edileceğinin bilgisi mikroskobik sperm hucresinin cekirdeğinin icine en korunaklı olacak şekilde yerleştirilmiştir.
Spermin baş bolumunde genetik bilginin yanısıra başka ozel yapılar da vardır. Orneğin en dış katmanda yer alan "akrozom" adı verilen koruyucu bolumde spermin, yolculuğun son ve en onemli aşamasında kullanacağı yardımcıları yer alır. Bunlar dokuların parcalanmasını sağlayan enzimlerdir. Sperm, dollenme sırasında bu enzimleri kullanarak yumurtayı delmeyi ve iceri girmeyi başaracaktır. (bkz. Sperm-Yumurta Buluşması Gercekleşiyor)
Spermin ikinci onemli parcası ise, sıvı ortamlarda daha kolay yuzmesini sağlayan kuyruğudur. Spermin kuyruğu hareketinin yonunu belirler ve yumurta hucresine ulaşmasına yardımcı olur. Peki bu kuyruk, surekli yaptığı kamcı hareketi icin gerekli enerjiyi nasıl sağlar? Spermin enerji ihtiyacı da mukemmel bir bicimde giderilmiştir. Spermin orta kısmı, yolculuğu boyunca ona enerji sağlayacak bir yakıt deposudur. Yumurtaya ulaşıncaya kadar katedeceği uzun yolculuğu sırasında ihtiyacı olan enerjiyi, bu bolumde bulunan mitokondriler sağlar. Spermin boyun kısmındaki enerji paketcikleri mitokondriler tarafından kullanılarak ATP enerjisi uretilir ve spermin rahatlıkla hareket etmesi sağlanır.
Gorulduğu gibi spermin yapısında her yonden kusursuz bir tasarım vardır. Spermin kuyruğu olmasa hareket edemeyecek, orta kısmındaki mitokondriler olmasa enerji uretemeyecektir ve yine hareketsiz kalacaktır. Spermin baş bolumu eksiksiz olarak oluşsa ama bir tek akrozom denen kısım mevcut olmasa, gerekli enzimler eksik olduğu icin spermin yumurtaya ulaşmasının bir anlamı kalmayacaktır, cunku sperm yumurta hucresini delip dollenmeyi gercekleştiremeyecektir.
Dolayısıyla sperm butun bu ozelliklerini, evrim teorisinin iddia ettiği gibi zaman icinde, aşama aşama kazanmış olamaz. Dunya uzerinde ilk insanın ortaya cıkışı ile birlikte spermde bu ozelliklerin tamamının olması zorunludur. Herhangi bir ozelliği eksik olan spermin dollenme işlevini yerine getirmesi mumkun olmadığına gore, evrimcilerin iddia ettiği gibi gecmişte henuz tum ozelliklerine sahip olamamış spermler var olsaydı, insan nesli coğalamadan yeryuzunden silinirdi. Bu durum spermin bir anda eksiksiz ve mukemmel yapısıyla ortaya cıktığını yani yaratıldığını gosterir. Spermdeki kusursuz tasarım herşeyin Yaratıcısı olan Allah'a aittir.

SPERM BAŞLARI KORUYUCU ZIRHLA KAPLANIYOR


Yukarıdaki illustrasyonlarda sperm başlarının zırhla kaplanması goruluyor. Spermin baş kısmında sperm cekirdeği ve ceşitli parcalayıcı enzimler vardır. Uzun bir yolculuk boyunca taşınacak olan bu değerli yuku tehlikelerden korumak icin spermin baş tarafı bir zırhla kaplanır. (1-2) Kaplama işleminden sonra sperm başları koruyucu kılıfların icine yerleştirilip, kapatılır. (3-4-5-6) Sperm yolculuğuna guven icinde devam edecektir. Cunku bu ozel uretilen kılıfın icinde 5 mikron buyukluğundeki ve insan vucuduna ait tum bilgiyi iceren cekirdek ve dollenme sırasında yumurtayı delecek olan parcalayıcı enzimler guvenle korunmaktadır. Bu spermin oluşumundaki aşamalardan yalnızca biridir. Bundan başka spermin motor ve kuyruk kısımları da ayrı ayrı monte edilir. Sonucta ortaya gercek bir muhendislik harikası cıkar. İşte bu noktada tekrar duşunmek gerekir; şuursuz hucreler montaj sistemi ile uretim yapmayı nasıl oğrenmişlerdir? Anne vucudundan hic haberleri olmamasına rağmen, spermleri oraya uygun şekilde hazırlamayı nereden bilirler? Butun bu soruların tek bir cevabı vardır: Spermler herşeyi yaratan Allah tarafından tasarlanmış ve yaratılmıştır.​