

KÖTÜ RUHLARDAN KORUNMANIN BİR YOLU
Hayalet evliliklerin popüler olmasının sebebi yalnızca aileleri bir araya getirmek değildi. Bu evliliklerin revaçta olmasının nedenlerinden biri de batıl inançlarla ilgiliydi.
Kötü şans ya da talihsizlik gibi korkulara sahip birçok kişi, ölen aile üyeleri için hayalet evlilik törenleri düzenliyordu. Bu kişiler, evlilik töreni yapmamaları durumunda ailelerinde uğursuz olayların yaşanacağına inanıyordu.
PİRİNÇTEN ÇAYA PEK ÇOK ŞEY TAKAS ETTİLER
Hayalet evlilik törenleri yapmak birçok insana göre kötü şanstan ya da kötü ruhlardan korunmanın etkili yollarından biriydi. Bu törenlerde takas edilen mallar ise bölgeye ve inanca göre değişkenlik gösteriyordu.
Alıntı MetniÇin halkı, eski zamanlardan beri kültürlerinin ve dini geleneklerinin bir parçası olarak hayalet evlilik uygulamasına devam etti. Hayaletlerin arkadaşlığa ihtiyacı olduğu inancı, zaman içindeÇin kültürüne derinden yerleşti.

UĞURSUZLUK GETİRECEĞİNE İNANDILAR
Bazı durumlarda hayalet evlilikler bekar kızların öbür dünyada 'aç hayaletler' olmasını önlemenin bir yolu olarak da gerçekleştirildi. Bu, ölümüne kadar ona eşlik edecek biri yoksa sonsuza kadar dinlenmeden ve huzur duymadan dolaşmaya mahkum olacağı korkusuyla yapılıyordu. Çünkü mutsuz ruhların hayatları boyunca kendilerine uğursuzluk ve talihsizlik getirebileceğine inanılıyordu. Bu nedenle bekar kadınları evlendirmek olası felaketlerden kaçınmanın bir yolu olarak görülüyordu.
Alıntı MetniHayalet evlilik, ölen kişiye saygı göstergesi olarak iki ailenin para ve mal alışverişinde bulunduğu Çin'de uygulanan eski bir gelenek olarak görülüyordu. Bu gelenek genellikle gerçek evlilik töreninden önce veya hemen sonra gerçekleşiyordu.
Gelinin ailesi, emeği veya hizmetleri karşılığında damadın ailesine çeyiz için ödeme yapar veya onlardan ücret alırdı. Ayrıca damadın ailesi hizmetlerini karşılayamayacak durumda olan gelinin ailesine çeyiz sağlayabiliyordu.

MEZAR SOYGUNCULUĞUNDAN KADIN CİNAYETLERİNE KADAR UZANDI
Hayalet evlilik yöntemi ilk popüler olmaya başladığında oldukça masum bir amaca hizmet ediyordu. Ancak zaman içinde işin seyri değişti ve günümüzde bir ölünün canlı biriyle evlenmesine olanak sağlamasına kadar uzandı. Bu çılgın geleneğin günümüz koşullarında artık para karşılığı yapılması da bir diğer dikkat çeken yenilik.
Kendilerine uygun bir aday bulamayan aileler ise çözümü yasal olmayan yollara başvurmakta buldu. Şangay Üniversitesi'nde görev yapan Huang Jingchun'a göre bekar bir kadının kemikleri 30 bin ila 50 bin Yuan'a (yaklaşık200 bin lira) satılabiliyordu.
Alıntı Metni