Bursa'nın en iyi 3. Anadolu Lisesindeyim.(Taban:470, Tavan:480) Fakat hic mutlu değilim.Ot gibi ders dinliyorum.Gereksiz dersleride dinlemek zorundayım.(Tarih,Sağlık,Beden,Muzik,Edebiyat,Dil anlatım,din vs.) Bana Muzik,Beden lazım değil ki?Zorunda mıyım?İstemiyorum arkadaşım yeteneğim yok zaten.Neden dayattırıyorsunuz bana Muzik dersi goreceksin,bedende olacaksın diye?Olmuyor işte!olmuyor.Ben Muhendislik veya Tıp okumak istiyorum.Hastayı Flut ile mi uyutacağım?Yoksa Beden dersinde oğrendiğim kıvrak hareketlerle hastayı muayene mi edeceğim?Ya da Tarih'ten bir kac olay okuyup Hastayı mı bilgilendireceğim?! Muzik gormek istemiyorum ben!Şimdi Facebook'tan bir arkadaşla konuştum (Programcılık Meslek lisesine gidiyor) HTML bir dosya yapmışlar bana attı hoşuma gitti.En azından bizim gibi Muzikle uğraşmak yerine HTML kodlarını oğreniyorlar ki;Cocuk istediği işi yapıyor.Programcılık istiyordu zaten.Biyoloji,Geometride goruyorlarmış fakat cok onem verilmiyormuş.Uzun lafın kısası: Doktor,Muhendis olmak isteyen bir insan neden Muzik,Tarih,Beden gibi dersler ile oyalanıyor?Ne yapacağım kardeşim ben bu dersleri? Lanet olsun.Zaten o kadar ders var birde bu dersler biniyor.Sayısalcıyım ben ne işim var sozel ile.Din oğrenmek istersem,icimde varsa yerine gidip oğrenirim.yoksa oğrenmem kime ne?Neden dayatılıyor bu gereksiz dersler?!