Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) alınan kararla, 2018-2019 ders yılına yonelik yuksekoğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf oğrencilerinden ders kesim tarihi itibarıyla tum derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık suresini aşan oğrenciler, devamlı oğrenciler gibi işleme tabi tutularak başarılı sayılacak.
MEB tarafından 12.sınıf oğrencilerinin 2018-2019 eğitim oğretim yılındaki devamsızlıklarının affedilmesine ilişkin yazı tum illere gonderildi. Yazıda, 2018-2019 ders yılının sona ermesiyle oğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumlarının Milli Eğitim Bakanlığı Ortaoğretim Kurumları Yonetmeliği hukumlerine gore değerlendirilerek başarılı olanların bir ust sınıfa gececeği, son sınıfta başarılı olanların ise mezun olacağı anımsatıldı.
MEB’e ulaşan oğrenci ve veli taleplerinden, yuksekoğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf oğrencilerinden bazılarının derslerinde başarılı olmalarına rağmen ozurlu – ozursuz toplam devamsızlık suresini aşarak başarısız duruma duştuklerinin gorulduğu ifade edildi.
Bu durumun, soz konusu oğrenciler ve veliler arasında tedirginliğe ve kaygıya yol actığının anlaşıldığı aktarılan yazıya gore, 2018-2019 eğitim ve oğretim yılı ile sınırlı olmak uzere, tum orgun ortaoğretim kurumlarının son sınıf oğrencilerinden; ders kesimi itibarıyla tum derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık suresini aşanlar, devamlı oğrenciler gibi değerlendirilecek.
Ayrıca donem puanı oluşmayan ve devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ancak oğrenim hakkı bulunan oğrenciler ise velilerinin beyanı esas alınarak oğrenim haklarını kullanmamış sayılacak ve sonraki oğretim yılında orgun eğitime devam etmeleri sağlanacak. AA
Sozcu