Sunuculuðunu Sunay Akýn'ýn yaptýðý Cemal Reþit Rey Konser Salonu'ndaki törene birçok oyuncu ve sanatçýnýn yaný sýra CHP Genel Baþkaný Özgür Özel ve Ýstanbul Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu katýldý.

“ACISINI NASIL DÝNDÝRECEÐÝMÝ BÝLMÝYORUM"

Törendeki konuþmasýný güçlükle yapan Mehtap Uca Erdoðan, “Annemin ölümünden sonra ayný trajedik senaryoyu bir kez daha yaþadým. Tam yoðun bakým kapýsýndan seni alýp eski hayatýmýza, güzel günlerimize ve neþemize kavuþacakken ellerimin arasýndan kayýp gittin. Týpký annemin vefatýnda birlikte yaþadýðýmýz trajedi gibi. Annemi de hayatýn garip bir cilvesi tam taburcu edilecekken abimde de olduðu gibi kaybettik. O zaman seninle ayný acýyý, ayný þaþkýnlýðý, ayný isyaný paylaþmýþtýk. Bu sefer bu senaryoda beni çok yalnýz býraktýn. Hayatýmý bundan sonra nasýl yaþayacaðýmý, nasýl devam edeceðimi, acýsýný nasýl dindireceðimi þu an bilmiyorum. Yarým asýrlýk, kardeþlik hukukumuzda seni kýrdýysam beni affet, hakkýný helal et. Türkiye'nin senin gibi insanlara çok ihtiyacý var. Sadece bizim deðil, bütün Türkiye'nin, hepimizin baþý sað olsun" ifadelerini kullandý.

“TELEVÝZYONLA ULAÞAMADIÐI HERKESE BÝREBÝR ULAÞIRDI"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baþkaný Özgür Özel, "Ben 90'larýn sonlarýnda o muhteþem sabah haberleriyle güne baþlamanýn tadýný, Metin Uca ekranlardan koparýldýðýndan beri eksikliðini, yoksunluðunu çeken biri olarak bundan birkaç yýl önce iletiþim kurabilmiþ olduk. Ama þöyle enteresan bir tarafý vardý. Televizyonla ulaþamadýðý herkese birebir ulaþabilecek kadar enerjikti. Sürekli iletiþim halindeydik. Biraz önce kulaðýma söylediðinizi çok söyledi. Türkiye meseleleriyle inanýlmaz ilgiliydi" þeklinde konuþtu.

"HAYRANIYDIM"

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, "Ayýltan, uyandýran, düþündüren ve hissettiren çok enteresan tespitleriyle, yazdýklarýyla hepimize ders veren, yön veren özel bir insandý. Her yönüyle düþünen bir insandý. Biz de sýký takipçisiydik. Söylediklerinden ders alan, uyanan insan konumundaydýk. Hayranýydým" açýklamasýný yaptý.

Ünlü sunucu Metin Uca hayatýný kaybetti!"SON KEZ BERABER OLDUÐUMUZ HÝÇ AKLIMA GELMEZDÝ"

Yönetmen Hamdi Alkan çok üzgün olduðunu belirterek, "Kýymetli bir dostumdu. Aile dostumdu ayný zamanda. En son Antakya'da 29 Ekim'de beraberdik. Son kez beraber olduðumuz hiç aklýma gelmezdi. Ne diyeceðimi bilmiyorum" dedi.

"ÇOK ÞAÞKINIM VE ÇOK ÜZGÜNÜM"

Oyuncu Doða Rutkay ise "Metin bizim ailemizin biriciðiydi. Çok anýlarýmýz, çok hatýralarýmýz var. Yani çok þaþkýným ve çok üzgünüm" sözleriyle duygularýný dile getirdi.

Metin Uca, yarýn öðle namazýný müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kýlýnacak cenaze namazýnýn ardýndan Cebeci Asri Mezarlýðýna defnedilecek.

Kaza sonrasý ilk kez görüntülendi