10 Ekim 2007 gunu saat 10:10'da 5.5 numaralı kararlı surumu yayınlanacak olan Winamp iki onemli yenilik getiriyor. Bu ozellikler MP3 bloglarına doğrudan erişim sağlanması ve ev/ofis bilgisayarlarınızda bulunan arşivlere karşılıklı olarak uzaktan erişim sağlanması. Giderek populerlik kazanan MP3 bloglarına destek vererek bu alanda ciddi adım atan ilk yazılımlardan olmayı başaran Winamp rakiplerine karşı da onemli bir ustunluk sağladı. Winamp Media Monitor aracı ve entegre tarayıcı birlikte kullanılarak bir blog sayfası icerisinde yer alan MP3 dosyasını otomatik olarak tanıyıp calabilen yeni surum bulduğu dosyaları web uzerinden streaming olarak calabildiği gibi diske cekerek cevrimdışı olarak da calabiliyor. Yeni surumde gelen bir diğer onemli ozellik ise Winamp'e uzaktan erişim desteği getiren Winamp Remote. Winamp'e yerel medya sunucusu ozelliği kazandıran bu yeni fonksiyon bilgisayarda kayıtlı bulunan muzik ve video dosyalarına web tarayıcısı uzerinden ya da cep telefonundan bağlanmayı sağlıyor. Yeni ozellik sayesinde Playstation 3, XBox 360 or Nintendo Wii gibi konsollardan da kişisel muzik arşivine ulaşabilen kullanıcıya Winamp rehberlik ediyor. Yeni Winamp sadece yerel ağ uzerinden değil web uzerinden de kişisel muzik arşivinize ulaşarak, nerede olursanız olun favori şarkıların bir adım otenizde olmasını sağlıyor. Bu ozelliği ile iTunes'un ağ paylaşım ozelliklerinden fazlasını getiren Winamp kullancı adı ve hesap oluşturarak arkadaşlarınızın da kişisel muzik arşivinize ulaşabilmesini sağlıyor.
Yeni surumle gelen bir diğer guzel ozellik ise Bento arabirim teması. Winamp'in eski surumlerinden aşina olduğumuz cok panelli pencere yapısını basitleştirerek tek bir pencereden ozelliklere ulaşmayı sağlayan bu ozellik, bilhassa acemi kullanıcılar icin programın karmaşık gorunen arabirimini basitleştiriyor. Programın beta surumunu indirebilirsiniz. Beta aşamasındaki tum yazılımlarda olduğu gibi Winamp'in de ceşitli hatalar icerebileceğini goz onunde bulundurun.
Yeni Winamp yeniliklerle geliyor
Ansiklopedi0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ansiklopedi
- Yeni Winamp yeniliklerle geliyor