Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Anadolu Liselerinde alan secimi 10. sınıfın 2. doneminde yapılıyor. Ben bu sene 10. sınıfa başlayacağım. Erkenden sormak istiyorum cunku cok kararsız kaldım.

Ortaokulda ve bu sene ilk donem matematik ve fen derslerini cok boşladım yapamıyorum diye. Tek iyi dersim İngilizce'ydi. Ama bu donem calışınca yaptığımı fark ettim. Otuz sekiz olan Matematik ortalamam bu donem yetmişe yukseldi, Biyoloji altmıştan doksana yukseldi. Fizik ve kimyam iki donemdir yetmişlerde zaten.

Seneye de sıkı calışacağım, sizce ne yapayım? Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji notlarım iyi olursa sayısala mı gideyim? Yoksa en iyi dersim İngilizce ve Almanca diye dil bolumune mi gideyim?

İlk donemin eksiklerini bu yaz okuldaki kursa gidip tamamlayacağım zaten. Kafamda "Kesin bunu yapacağım." dediğim bir meslek yok ama sayısala gidersem Tıp okuyup Aile Hekimliği, dile gidersem İngilizce Oğretmenliği duşunuyorum.

Bir de dil veya sayısal okuyanlar tecrubelerini paylaşabilirler mi? Neden bu alanı sectiler vs.