

Japon bilim adamları, bilimsel deneylerde "diri acımı" yapılmasına gerek kalmayacak şekilde ic organları dışarıdan gorulebilen saydam kurbağa geliştirdiler.
Hiroşima Universitesi Amfibyen Biyoloji Enstitusu’nde yapılan araştırmanın başındaki Profesor Masayuki Sumida, hayvanın derisinden organların gelişiminin izlenebildiğini veya bir kanserin başlangıcı ve yayılmasının gorulebildiğini belirtti.
Sumida, denek kurbağayı incelemek uzere kesip bicmeye gerek kalmadan yaşamı boyunca organlarını gozlemleme olanağı sağlayan bu teknik sayesinde araştırmacıların aynı zamanda toksinlerin kemikleri, karaciğeri ve diğer organları nasıl etkilediğini kolayca inceleyebileceklerini kaydetti.
Japon bilim adamları, şeffaf kurbağayı, normalde toprak rengi olan esmer Japon kurbağasının cok ender gorulen akşın turunun uzerindeki genetik değişikliklerle geliştirdiler.
Bu genetik değişikliğe uğramış amfibyenler normal bicimde coğalabiliyorlar. Yavruları, ana-babalarının saydamlığını kalıtsal olarak alabilirken, bunların yavruları henuz bilinmeyen bir nedenle cok kısa sure yaşıyorlar.
Japon genetik muhendisleri, şimdi de vucutlarında bir kanser oluşumu başladığında ışıyan kurbağalar geliştirmeyi planlıyorlar.