Yahoo, Microsoft'un 44.6 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetti.

Yahoo Yonetim Kurulu, Microsoft'un 44.6 milyar dolarlık satın alma teklifini, şirketin gercek değerinin 12 milyar dolar altında bulduğu icin reddetmeyi kararlaştırdı.

Microsoft'un hisseleri yuzde 12 duştu.

BBC'nin haberine gore Yahoo Yonetim Kurulu Microsoft'un teklifini şirketin gercek değerinin altında bulduğu icin resmi olarak reddedecek. Yahoo'nun red kararını resmi olarak da pazartesi gunu borsalar acılmadan once acıklaması bekleniyor.

Microsoft’un hisse başına yaptığı 31 dolarlık teklif aslında Yahoo’nun işlem goren fiyatının yuzde 62 ustunde bulunuyor. Ancak Yahoo Ancak Yahoo Yonetim Kurulu yapılan teklifin şirketin gercek değerinin cok altında olduğunu savundu. Wall Street Journal’den bir kaynağa gore Yahoo yonetimi her hisse icin 40 doların altındaki teklifleri değerlendirmeyi duşunmuyor. Yahoo’dan piyasalara yonelik resmi acıklamanın pazartesi gunu yapılacağı belirtildi.
Yahoo'nun hisseleri Cuma gunu 28,75’den kapanmıştı ve Yahoo’nun hisseleri iki yıldır 40 doların uzerine cıkamadı.
Microsoft'un hisseleri Yahoo teklifinin acıklanmasının ardından yuzde 12 duştu. Duşen hisse değerleri nedeniyle Microsoft’un cash ve hisse onerisinin değeri 41.8 milyar dolar civarında kalıyor.