NANOTEKNOLOJİ YUZYILIN TEKNOLOJİSİ OLMAYA HAZIRLANIYOR
Soluksuz bir koşu icerisinde nanoteknolojiye yatırım yapan ulkeler, bu sektorden yılda 2 trilyon dolar kazanacak.
Bircok nedenle geriden takip etliğimiz bilişim cağında gelişmeler hızla devam ediyor. Bilişimcilerin yeni gozdesiyse "Nanoteknoloji". Metrenin milyarda biri olan nanometre ile olculen malzemelerin kullanılacağı nanorobotlar, Nanoteknoloji Cağı'nın habercisi.
Tum dunya ulkelerinin hazırlıklar yaptığı Nanoteknoloji cağını, Turkiye'nin geriden takip ettiğini soyleyen Selcuk Universitesi Ar-Ge ve Teknoloji Koordinatoru Prof. Dr. Ahmet Ayhan, nanoteknolojinin ilerleyen zaman icerisinde buyuk değişikliklere yol acacağına inanıyor. Ekonomik, sosyal ve gunluk hayatta her alana giren bilişim sektorunun uretim dengelerini değiştirdiğini vurgulayan Ayhan, bu cağa hazırlıklı giren ulkelerin ekonomisini guclendireceğini ve dunya ulkeleri arasında yer alacağını soyluyor ve ekliyor: "Turkiye bu cağı cok geriden takip ediyor.Turkiye'nin aksine bircok ulke nanoteknoloji alanına oklukca buyuk yatırımlar yapıyor. AB nanoteknolojiye oncelikli 7 alan icerisinde yer verdi ve 5 yıl bu alandaki Ar-Ge calışmaları icin 1,3 milyar euro kaynak ayırdı. Yuksek yoğunluklu bellekler ve biocipler gibi bircok urunun yapımında kullanılacak nanorobotların cağına hazırlıklı giren ulkeler, bu sektorde yılda donecek yaklaşık 2 trilyon dolarlık pastadan pay alabilecek.
Alıntı
Nanoteknolojİ YUzyilin Teknolojİsİ Olmaya Hazirlaniyor
Ansiklopedi0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ansiklopedi
- Nanoteknolojİ YUzyilin Teknolojİsİ Olmaya Hazirlaniyor