Uluslararası Elektronik Fuarı (IFA), Almanya'nın başkenti Berlin'de 31 Ağustos Cuma gunu 1212 şirketin yer aldığı rekor katılımla, ziyaretcilere kapılarını acmaya hazırlanıyor.
Dunyanın en buyuk tuketici elektronik fuarları arasında gosterilen IFA fuarına, yaklaşık 104 bin metre karelik alan uzerinde, aralarında Turkiye'nin de bulunduğu 32 ulkeden 1212 şirket katılacak. Turkiye'den, başta BEKO ve Vestel şirketleri olmak uzere 10'un uzerinde şirket fuarda yer alacak.
''Messe Berlin'' adlı fuar şirketinin Genel Muduru Christian Goke, bu yıl fuarda gecen yıla gore yuzde 10 oranında daha fazla yer kiralandığını ve 2005 yılında 1202 şirketin katılımıyla gercekleşen rekoru, bu yıl 1212 şirketle kırdıklarını belirtti. Goke İFA'nın, Avrupalı şirketlerin yanı sıra Asya ve Kuzey Amerika'daki şirketler icin de onemli bir pazar oluşturduğunu soyledi.
Fuar alanında bulunan ''Yaz bahcesinde'' (Sommergarten) kurulacak sahnede unlu sanatcıların katılacağı konserler de duzenleneceğini ifade eden Goke, bu yıl ziyaretci sayılarında da artış beklediklerini ifade etti.
''Eğlence ve İletişim Elektroniği'' adlı derneğin Denetim Kurulu Başkanı Rainer Hecker de, tuketicilerin daha fazla kaliteye harcama yapmalarının, İFA'da gosterilecek yeniliklere de yansıyacağını, tuketici bakımından tekniğin yanı sıra aletlerin kullanım rahatlığının da onem taşıdığını kaydetti.
Hecker, bu alandaki pazar gelişiminin yılın ilk yarısında olumlu olduğunu, bunun yılın ikinci yarsında da devam etmesini umduklarını belirterek, Avrupa'nın en onemli 10 ulkesinde eğlence ve elektronik sektorunde 2007 yılında satışın yuzde 5,3 oranında artarak 62,3 milyar Avro'ya ulaşmasını beklediklerini, 2008 yılında bu gelişmenin devam edeceğini sozlerine ekledi.
Fuarda sergilenen yenilikler arasında ''iPhone'' ve uzerlerinde guneş enerjisi hucreleri bulunan ve telefon akulerinin doldurulmasına yardımcı olan cantaların yanı sıra geliştirilmiş DVD ve CD-calarlar, video kayıt cihazları, cep telefonları, muzik aletleri, navigasyon aletleri, fotoğraf makinaları ve televizyonlar bulunuyor.İFA Fuarı 5 Eylule kadar acık kalacak.
AA
Dunya'nın En Buyuk Elektronik Fuarı Berlin'de Acılıyor
Ansiklopedi0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Ansiklopedi
- Dunya'nın En Buyuk Elektronik Fuarı Berlin'de Acılıyor