Başkentte bir koy okulunda artık kitap ve defter yerine bilgisayar, kara tahta yerine akıllı tahta var. Sinevizyonla ortak ders de gorulebiliyor.
Bir koy ilkoğretim okulu... Mavi onluklu oğrencilerin sıralarının uzerinde kucuk bilgisayarlar var. Oğretmen akıllı tahtada projeksiyon desteğiyle gorsel şolen icinde ders anlatıyor. Oğrenciler dersi akıllı tahtadan ve sıradaki bilgisayardan takip ediyor. Derste koy okulundaki kucuk sınıftan merkezdeki bir okulla bağlantı kuruluyor. Bu kez derse diğer oğretmen devam ediyor. Ekrandan diğer sınıfları goren oğretmenler, hem kendi sınıflarındaki hem de koy okulundaki oğrencilere soru soruyor. Bu bir hayal değil! 21. yuzyılın sınıf ortamı Beynam İlkoğretim Okulu'nda yaşanıyor.
21. YUZYILIN SINIFI
E-Devlet Araştırma ve Uygulama Merkezi (EDMER), Intel ve Cisco, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle geleceğin sınıflarını belirlemek icin pilot calışma yapıyor. Proje Ankara merkezindeki Evliya Celebi İlkoğretim Okulu ile Bala ilcesine bağlı Beynam Koyu İlkoğretim Okulu'nda hayata gecirildi. Bu iki sınıftan 11- 12 yaşlarındaki 80 oğrenci, Turkiye'nin ilk sanal sınıfında birlikte ders işleme imkÂnına sahip oldu.