Eskişehir’de kamera, fotoğraf ve ses kayıt ozelliği olan veya mp3 olarak kullanılabilen cep telefonlarının okullara getirilmesi ve kullanılması yasaklandı.
ESKİŞEHİR - Eskişehir Valisi Mehmet Kılıclar, yazılı acıklamasında, cep telefonlarının amacı dışında kullanılmasının onune gecmek, bu nedenle oğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına, motivasyonlarının duşmesine ve sınıftaki eğitim ve oğretim ortamının olumsuz yonde etkilenmesine meydan vermemek amacıyla bazı sınırlamalara karar verildiğini bildirdi.
Bu kapsamda, tum ilk ve orta dereceli okullarda kamera, fotoğraf ve ses kayıt ozelliği olan veya MP3 olarak kullanılabilen cep telefonlarının oğretmen ve oğrenciler tarafından okullara getirilmesinin ve kullanılmasının yasakladığını ifade eden Kılıclar, bu ozellikle sahip cep telefonlarının kapalı bile olsa okullara getirilemeyeceğini belirtti.
Kamera ve fotoğraf cekme ozelliği olmayan, muzik calar (MP3) olarak kullanılmayan cep telefonlarının, okullara ancak kapalı olması şartıyla getirilebileceğini bildiren Vali Kılıclar, alınan bu tedbirlerin aynı zamanda cocukların ve genclerin sağlığının korunmasına ve ailelerin gereksiz harcamalardan kacınmasına yardımcı olacağını kaydetti.
NTV.COM.TR
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Liseler
- Eskişehir’deki Okullarda Cep Telefonu Yasak