"Guvenli İnternet Gunleri" Eğitim SemineriBilişim Eğitim Merkezi, ailelere, cocuklarını internetin zararlarından koruma yontemleri ile ilgili “Guvenli İnternet Gunleri” eğitim seminerlerini başlattı.

Bilişim Eğitim Merkezi, ailelere, cocuklarını internetin zararlarından koruma yontemleri ile ilgili “Guvenli İnternet Gunleri” eğitim seminerlerini başlattı.

Bilişim Eğitim Merkezi, “Guvenli İnternet Gunleri” başlığında duzenlediği aileleri bilinclendirme eğitim seminerleri Beyoğlu Belediyesinde 8- 15 ve 22 Mayıs 2007 tarihlerinde gercekleştirildi. İkincisi Bahceşehir Belediyesi ile 1 Haziran 2007 tarihinde yapılan seminerlerde ailelerin bilinclendirilmesi hedefleniyor. Ailelere “İnternet Nesli Yetiştirmeyi Biliyor muyuz?” iceriği ile 05-15 yaş arasında cocuklarını internetin zararlarından nasıl koruyacaklarının eğitimleri ve Volsoft web filtre yazılım programı ucretsiz olarak veriliyor.

Beyoğlu Belediyesi ve Bahceşehir Belediyesinde duzenlenen Guvenli İnternet Gunleri kapsamında “İnternet Nesli Yetiştirmeyi Biliyor muyuz?” iceriği ile hazırlanan eğitimlere 4 gun boyunca toplam 250 aile katıldı. Beyoğlu belediyesine bağlı semt konaklarında duzenlenen eğitimlerde annelerin cocuklarıyla kurdukları teknolojik dil ve hangi yontemlerle cocuklarını internetin zararlarından koruyabileceklerinin eğitimi verildi. Bu proje ile İstanbul’daki tum belediyeler ile duzenli olarak eğitim seminerlerine devam ederek ucretsiz olarak ailelerin bilinclendirilmesi sağlanacak. Belediyelerin ve ailelerin yoğun ilgisi ile karşılanan proje 2007 yılı sonuna kadar devam edecek.

Bilişim Eğitim Merkezi, bu eğitimlere, toplumumuzun kendileri yetişirken yeni bir olguya karşı cocuklarını ve genclerini iyi yetiştirebilmeleri icin hazırlanmış bir bilinclendirme proje hedefi ile yola cıktı.

Bilişim Eğitim Merkezi tarafından gercekleştirilen “İnternet Nesli Yetiştirmeyi Biliyormuyuz” sorularını cevaplayan bilinclendirme ve eğitim seminerlerinde; anne ve babalara cocuklarını internetten nasıl koruyacakları, hangi araclar ve yontemler ile tedbir alabilecekleri konusunda 8 farklı başlıkta bilgiler veriliyor. Cocukları internetin zararlarından koruma eğitimlerini Bilişim Eğitim Merkezi Sistem ve Network Bolumu Koordinatoru İrfan Bostancı, Filtre programı kullanımı ile ilgili eğitimi Volsoft Yazılım Satış Muduru Atilla Aydınalp ve İstanbul İnternet Kafeciler Odası Yonetim Kurulu Başkan Vekili Necmi Karademir ise internetin yaşamımızdaki genel goruşu ile ilgili bilgiler veriyor.