Supermarketlerden, parfumerilere, bankalardan perakendecilere kadar pek cok kuruluş reklam amacıyla vatandaşın cep telefonlarına mesaj atarken, bu mesajları almak istemeyenlerin bir dilekce vermesi yeterli olacak.
Onceki gun Plan ve Butce Komisyonu’nda kurumun 2008 yılı butcesiyle ilgili bilgi veren Telekomunikasyon Kurulu 2. Başkanı Galip Zerey, abonelerin istemesi halinde cep telefonlarına gelen reklam ve tanıtım amaclı kısa mesajları (SMS) engelleyebileceklerini soyledi.
Hamzacebi’nin utusu
Komisyonda soz alan CHP milletvekili Akif Hamzacebi, başından gecen bir olayı anlatarak, “2 yıl once bir utu almıştım. O gunden bu yana o firmanın tum urunleriyle ilgili kampanyaları cep telefonuma mesaj olarak geliyor. Ben bundan son derece rahatsızım. Bunu engellemenin bir yolu yok mudur?” dedi. Bunun uzerine soz alan Zerey, “Biz vatandaşlardan da tanıtım ve pazarlama amaclı mesajlarla ilgili yoğun şikayet alıyoruz. Bu tur mesajları almamak icin ilk kez hat alanların, abone formu doldururken, ilgili kutucuğu işaretlemeleri, eski abonelerin ise bağlı oldukları operatore yazılı başvurmaları gerekiyor. Bu sayede tanıtım ve pazarlama amaclı toplu SMS’ler filtre edilerek gonderilmemekte ve engellenmektedir. Dilekce verirseniz şu anda oyle bir hakkımız var” diye konuştu.