Alıntı Metni‘KIZLARIMIN EĞİTİMİ İÇİN ÇALIŞMAM GEREKİYORDU’
İşleri bozulduktan sonra bir işverenin özel şoförlüğünü yapmaya başlayan Şaban, bir müddet sonra emekli oldu. Ancak aldığı emekli maaşı hem evi geçindirmesi hem de üç kızının eğitim masrafları için yeterli değildi, çalışması gerekiyordu. Taksicilik yapmaya başladı ancak memnun değildi, çok yoruluyordu. Özel şoförlük yapmak onun için daha iyi olacaktı. İş ilanlarına baktı, tanıdıklarına haber saldı. Kısa zamanda istediği gibi bir işin haberi geldi. İş görüşmesi yapmak için Yenibosna’ya doğru yola çıktı ancak sonrasında yaşayacağı bir tesadüf hayatını tamamen değiştirecekti.
Alıntı Metni

‘SÜREKLİ YENİ TARİFLERLE YENİ PİLAVLAR YAPTIM’
Şaban, arkadaşının vesilesiyle bu işe girmişti ancak en güzel, en lezzetli, yiyenlerin bir daha vazgeçemeyeceği bir pilav yapıp bu işte adını duyurmalıydı. Bunun için denemeler yapmaya başladı. Çok defa yaptığı pilavlar istediği gibi olmadığı için dökmek zorunda kaldı. Ancak pes etmedi, sürekli yeni tariflerle pilavlar yapmaya devam etti. Sonuç olarak da emekleri karşılık buldu ve istediği gibi bir pilav yapmayı başardı.
Peki, yaklaşık olarak 13 yıldır pilavcılık yapan Bezmialem Pilavcısı Şaban Usta’nın bu kadar yoğun ilgi gören pilavının sırrı ne?
Alıntı MetniŞaban Usta, yaptığı sayısız deneme sonucu lezzetini artırarak adeta damak çatlattığı pilavının yapılışını şöyle tarif etti:
Alıntı Metni

'ESKİ ÇIRAKLARIMIN FABRİKASI VAR'
10 yıldır da İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinin Yenidoğan Mahallesi'nde müşterilerine hizmet veren Şaban Usta, kış mevsiminde ise pilav severlere lokantaya çevirdiği minibüsünde hizmet veriyor. Yıllar önce esnaflık yaparken yetiştirdiği çırakların bazılarının fabrika bazılarının atölye sahibi olduğunu söyleyen Şaban Usta, “Soğuk ve yağmurlu havalarda müşterilerime daha iyi ağırlayabilmem için bugün çok iyi yerlere gelen çıraklarım birleşip bana minibüs aldılar. Bu durum ana büyük bir sürpriz yaptılar. Günde 200 müşterimi ağırlayarak hayat mücadeleme devam ediyorum" diye konuştu.
'Benim de bir hikâyem var' diyorsan, en önemli konuğumuz olarak seni de bekliyoruz: [email protected]