Merhaba arkadaşlar .
10 BİN TL'lik bir kredi cekmeyi duşunuyordum, İNG bankın bu kampanyasını gorunce başvurayım dedim. ING bank bu krediyi, kredi notu 1850-1900 arası olanlara veriyor.Benim kredi notum 1900.
Neyse krediyi cektim, kredi tahsis ucreti 50 TL ve sigorta 154 TL olarak gozukuyor dekontta. Ben giderlerin bana verilen krediden duşmesini istedim ve 385 TL toplamda para kesmişler. Yani hesaba yatan 9625 TL. Odemem gereken taksit miktarı 893.79 TL ve toplam geri odemem 10725 TL 12 taksit şeklinde.
Bu durumda benden 385+725=1110 TL para almış oluyor. Enpara ve akbank Hesapladığımda faizleri 1.35 ve 1.39 oludğu halde cebimden cıkan toplam para bu kadar olmuyor. Cunku sigorta vs yapmıyorlar.
Şimdi asıl merak ettiğim beni sigorta yaptı ben arayıp sorguladım 180 TL sigortanız dediler. Bankadan bana verilen dekontta 154 TL.
Arada bi 181 TL kayıp, arkadaşa diyorum bunu bana belgele ne parası bu dekontu yok hesabımdan kestin amanerde diyorum. Biraz konuştuk bişeyler sacmaladı, cıkardı bana bir police verdi 15 bin TL uzerinden cekilmiş bir kredi sigortası dekontu verdi. Kafamı iyice karıştırdı cıktım. Şimdi ING ye bildirim actım bakalım ne parasıymış bu.
Yani ucuz diye aldanmayın bi şekilde sizden cıkarıyor . normalde ucuz olması gerekirken 1.35 ten cekilen krediden daha pahalıya geldi.
Sinirim yuzunden biraz dağınık yazdım arkadaşlar kusura bakmayın. İllaki bu bankadan memnun kalan vardır ama ben boyle bir şey olacağını duşunmuştum. Ve yine yanlış bir banka tercihi yaptım.
Not: Konuyu acmamdaki sebep bu krediyi kullanacak kişilerin kandırılmaması icindir .
Olur da bu krediyi cekerseniz yapılan sigortayı kabul etmeme hakkınız var. Yasal değil izniniz olmadan sizin kişisel hesabınızdan sizi sigorta yapıyorlar ve para kendi şirkeTLerine gidiyor . Yani sizin adınıza başkasına havale eft yapıyor. Ben şimdi yapılan 2 tane sigortanın iptal edilmesi icin dilekce yazdım, sonuc vekliyorum. Ne hayat sigortası nede konut eşya sigortası yaptırmak zorunda değilsiniz. Sadece masa başındaki personelin işguzarlığı veya prim almak gibi bir cabası yuzunden vatandaşın parası cope gidiyor.