Suruşe yeni başlamış 6-7 km/h hızla giderken dengemi sebepsiz yere kaybedip asfaltta sağıma doğru duştum. Gidon sargısı biraz sıyrıldı ama yenisini almayı gerektirecek kadar sorun yok. Kadroya, orta aktarıcıya ve arka aktarıcıya baktım herhangi bir cizilme, vurulma, ezilme goremedim. Vitesleri birer birer denedim arka tarafta ya 7 ya da 8. vitese gecmiyor, kalanına sorunsuz geciyor. Duşunce sarsılmanın etkisiyle hafif kaymıştır ayarı diye duşundum ama cok da bilgili değilim. Onun haricinde bir sorun yok, her zaman bakım, tamir icin gittiğim bisikletciye telefonda sordum sorun olmuş mudur hasar falan diye. Yamulmuştur onu ayarlarız dedi. Biliyorum gormeden cok yorum yapamazsınız ama hafif eğrilme dışında herhangi bir değişmesi gereken hasarlı parca gibi bir şey olmuş olabilir mi? Sadece 1 vitese gecmemesi dışında bir sorun yoktu. Yer ile temas ettiğini sanmıyorum cizik falan hicbir şey yok. Zaten gidon surtmuş galiba sadece yere cok yavaş olduğum icin selede de bir şey yok. Arka aktarıcı Shimano 105 5700 orta aktarıcı tiagra 4600 vites 2*10.

Bu fotoğrafta gorduğunuz sargılar ile sargıların ust tarafındaki plastiğimsi yer surttu, bu surtmeden onceki hali.

Bu da duşmeden onceki hali fakat bilgi olsun diye atıyorum, cizik vuruk gorunmuyor gozle gorulur bir eğrilme de yok. Onceden de başıma geldi aynı şekilde vitese gecmeme olayları ama bisiklet yeni olunca insan endişeleniyor ve herhangi bir parca değişme durumu aşırı masraflı bu tur bisikletlerde. Daha detaylı bilgi lazım olursa sorun cevaplarım, yakın zamanda da ayarlaması icin bisikletciye vereceğim zaten. Dediğim gibi onceden de yaşadım bisikletci olcerek oynata oynata doğrusunu buluyor aktarıcının acısının benim korkum ayarı kacmasından ziyade bir zarar alıp yeni parca ile değiştirilmesi gerekirse diye, umarım bir sorun yoktur.
@Lee Yubin hocam seni de her konuya etiketliyorum ama bilgili gorunuyorsun bu konularda fikrin varsa yazar mısın?