On attırıcıyı değiştirmek istiyorum. Asıl sebep on vitesin zorluğu. Genelde 2'de kullanırım ama uzun bir duzluk olduğunda mecbur 3'e atmak gerekiyor. 3'e atarken ekstra baskı uygulamazsam gecmiyor. 3'e attım diyelim, bu sefer 2'ye gecene kadar 100 metre geride kalıyor ve zincirin surtme sesi cok sinir bozuyor. 2'ye daha kolay duşsun diye azıcık daha baskı uyguluyorum bu sefer kazara 1'e cekiyorum vitesi bu sefer ayağım pedaldan kayıyor, boşa duşuyor ve ben de duşme tehlikesi geciriyorum. 2 kez kendim ayarladım 2 kez de bisikletciye goturdum onlar da ayarladı ama bana mısın demiyor. Zincir capraza da duşmuyor. Hatta 2'ye gecerken arkayı 1 tık duşurup, 3'e gecerken arttırıyorum. Yani doğru olan da bu zaten ama gereksiz strese sokuyor.
Son care on attırıcıyı değiştirmeyi duşunuyorum. Aynakol'a uymazsa gerekirse aynakolu da değiştireceğim. Sadece on attırıcıyı değiştirmek fayda sağlar mı? Tumunu değiştirmek masrafa değer mi?
Bu arada bisiklet henuz 2.5 aylık. Aldığım yere goturmeyi duşunmuyorum. Zaten onların teknik servisi yok.
Aynakol dişlilerim 42-34-28 diye saydım ama yanlış saymış olabilirim. Maalesef sitede veya herhangi bir yerde aynakol ile ilgili bilgi bulamadım. Tekrar sayıp editlerim burayı.
Bir de arka vites bazen cok yumuşak gecerken bazen o kadar sert geciyor ki pedal ceyrek turu bir anda atıyor. Bunun sebebi zincirin yağından falan olabilir mi?
Gelelim kişiselleştirme kısmına.
Lastiklerin yanaklarına bisikletin markasını veya lastiğin markasını buyuk fontta yazmak istiyorum. Hem daha estetik durur hem de sportif. Bunun icin gerekli malzemeler ve direktifler neler?
Jantlar icin reflektor bantlar varmış cidden iş goruyor mu onlar?