Dostlar iyi sosyaller, hem spor, hem ulaşım icin bisiklet almayı duşunuyorum, eskiden fazla surerdim ama İstanbul'a taşındım taşınalı hic surmuyorum. Elimde eski bir bisan mountain CAT bisiklet var, normalde bunu toplamayı duşunuyordum ama artık bisiklet toplamaktan yoruldum. Sakince bineceğim bir bisiklet almak şu anda daha mantıklı geliyor. Şehir bisikleti veya katlanır bisiklet duşunuyorum. Arnavutkoyde yaşıyorum bu yuzden bir yere gitmek istesem ister istemez ya araba ya otobus kullanmak zorundayım.
Bircok forumda hem şehir hem katlanır bisikletler icin yazılar okudum. Normalde kesinlikle benzer turler değiller ama hangisini almak daha mantıklı karar veremedim. Sıfır veya ikinci el olması onemli değil temiz ve beni uğraştırmayacağı surece 3000-4000, belki maksimum 5000 TL civarı butcem olacak. Sizce ne yapılması veya ne alınması gerek. Veya elimdeki bisikleti bir bisikletciye versem daha mı mantıklı olur. Şu anda gidip A101'den bile bisiklet alabilirim. 26 jant yerine bu sefer 27 ve ustu almayı duşunuyorum.
Benim bisikletimde yapılması gerekenler.
On arka lastik değişecek.
On fren teli takılacak.
Akor ayarları yapılacak.
Elcikler takılacak.
Geri kalan yağlama, vs. genel bakımı yapılacak.
Zorunlu olmayan ek masraflar:
Pedal değişimi.
İc lastik değişimi.
Boyansa iyi olur(kısacası komple restore edilecek.
Anlayan arkadaşlar ortalama bir fiyat cıkartırsa cok sevinirim attığım taş urkuttuğum kuşa değmeyecekse hic gerek yok cunku bununla uğraşmaya. Usteki şeyleri internetten bakarak yapabilirsin diyecek dostlarım olacaktır. Ama artık uğraşasım gelmiyor.