Selam. Salcano marka bisikletim var biraz eski. Zamanında 2.el olarak aldım. Bisikletin az cok 10-15 yılı var. Vitesleri gecmiyor veya durduk yere artıp azalıyor orneğin vites 5 iken 6 yapıyorum ama zincir 5.de kalıyor ve carklardan ses geliyor. İllaki 6 yapmam gerekiyorsa 7 yapıp 5 -> 7 yapıp 7'yi 1 tane duşurup 6 yapıyorum. Bu cok can sıkıcı. Ya da duz yolda surerken viteslere hic dokunmamama rağmen arka carklar 1 boy aşağı duşuyor yani zincir bir aşağıdaki carka duşuyor.

Bunu duzeltemiyorum. 3 farklı bisikletciye gittim 1. bir şey olmaz dedi. E ama abiciğim durduk yere vites değişiyor bir anda pedal boşa cıkınca ben kontrolu kaybedip yere kapaklanıyorum. Hatta gecen gun emniyet şeridinde giderken yaşandı bu olay: Arabanın onune duştum az kalsın canımdan olacaktım. Neyse 2. bisikletci vites teline yağ surdu ama hicbir işe yaramadı hatta vitesler artık daha fazla kendiliğinden değişiyor. 3. bisikletci de bir tur surdu bisikleti sonra da "bende tum vitesler gecti kardeşim yok bir şey" dedi. E ama ben surerken az kalsın canımdan oluyordum abicim hicbir şey olmasa ben neden 3 tane bisikletciye gideyim? Her neyse arkadaşlar bunun bir cozumunu bilen var mıdır? Bisikleti surmeye korkar oldum. Bu boyle duzelmez ise şu an yaklaşık 7000 TL olan bisikletimi satıp 1500 liraya yavaş yavaş giden markasız bir bisiklet almam gerekecek. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bisikletim: Salcano City fun (tam olarak bilmiyorum ama internette bu bisiklet benimkine cok benziyordu.)