2016 yılında alınmış karbon bir kadrom vardı ve Accell Bisikletten faturalıydı 2016 5. aya ait.
Duz yolda giderken sağda durdum ortalama 10km hızla giderken ustelik. Hepi topu 60KG bir insanım
SLX model HD fren kullanıyorum, diskler 160mm XT. En kucuk disk boyutu kısacası.
Buna rağmen kaliper ayaklarında bulunan metal kısım koparak cıktı ve cıkarken de carbonu yırttı. Diğer ayağı ise catlattı.

Accell Bisiklet'i aradım, tum resimler ve faturayı gondermeme karşılık beni muhatap almadılar. İlk sahibi olan bir arkadaşımı muhatap aldılar. Ona da "Ozel uretim kadro olduğu icin garanti dışı" cevabını vermişler.
Ortada ne değişim yapan ne de tamir masrafını karşılayan bir firma yok kısacası. Milyarlarca lira para verip alıyor insanlar bu karbon kadroları.

Bir kadronun en onemli kısmı olan fren ayaklarının bu denli kolay kırılması cok gulunc bir olay. Ustelik bir dunya para verilmiş bu kadroya. Yuksek hızda başıma gelse hastahanelik edebilirdi. Kendi semtime inerken 60-65KM hızları buluyor bisiklet. 60KM hızla inerken kaliper janta dolansa olacakları siz duşunun.
Yazık gercekten boyle firmalara, insanın biraz yuzu kızarır, mahcup olur, bunlarda o da yok.

Tuketici Hakem Heyeti'ne şikayet ettim, Şikayetvar.com ve Bisikletforum gibi yerlere ve ek olarak yurt dışında Accell Bisiklet'e yazdım.
Accell Bisiklet Freni Catlayan Karbon Kadromu Garanti Dışı Bıraktı.
Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı catladı