Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık olarak iki aydır scooter araştırıyordum ve sonuc olarak scoowy 500W Pro modeline karar verdim ve aldım. Amacım yaklaşık 3 Km'lik mesafeyi scooter ile gidip iş yeri servisine binmek. Tabii ağırlık konusunda kendime fazla guvendim katlar, servise koyarım ya diyerek scoowy gibi ağır ama guclu bir scooter aldım.
Test etmek icin yaklaşık 1-2 km kapalı alanda aracı ayak basma yerlerine strec kaplayarak kullandım. Cihaz mukemmel hızlanan ve guzel giden bir scooter, cok seri ve guzel yol tutuşu var.
Fakat malzeme kalitesi duşundurucu, plastik kalitesi verdiğiniz paraya gore cok basit. Biraz uretim veya fabrika ortamı gormuş bir insan malzeme kalitesinden anlar. Kullanılan aliminyumun alaşımı bile duşuk kalitede. Urun bana kargo ile gelirken direksiyonu katlanmış vaziyette geldi. Bu urunun boyle bir ozelliği var. Direksiyon kolları acılınca kazara kapanmasın sabitlensin diye hareketli bir mekanizması var. Bu parca kolların bukulme yerinin ustune kayıyor ve bu şekilde kazara gidonun kapansını engelliyor. Bu hareketli parca daha ilk muşteri deneyimini yaşamadan sanırım fabrikada gidonu boydan boya hareket ettiği alanda cizmiş, boyasını kaldırmış.
Bunun gibi bazı parcalarda goruğunuzde sizi rahatsız edecek kalitesiz noktarlar var. Orneğin mukemmel bir ışık sistemi duşunuşler ancak bunu sabitlediğiniz yer ve sabitleme şekli o kadar cok yanlış ki parca iki haftada yalama olur.
İcinden cıkan şarj aleti de bir o kadar kalitesiz, prizde gece bırakıp şarj edemezsiniz havaya ucma ihtimaliniz var. Elinize aldığınızda buram buram ucuzum cinliyim fazla elleme beni diyerek konuşmaya başlıyor.
Bu urunun 28.12.2021 tarihi itibarıyla guncel fiyatı 8.540 TL civarında şu an. Bu kadar para verdikten sonra insanın biraz kalite anlamında da tatmin olması gerekiyor bence. Eğer ağırlık sorun değil basınca gitsin diyorsanız evet bu urun size gore. Ben kiloluyum param var diyorsanız evet yine bu urun size gore. Tum ucretli scooter uygulamalarını kullanmış ve eşimin Xiaomi Mi 1s'inin sık sık kullanan biri olarak soyluyorum ki ihtiyacınıza gore scooter tespit edip almanız lazım. Benim ihyiacım bu değilmiş iade ettim. Şimdi Mi 2 Pro ile bir deneyim yaşayağız. Yine buradan paylaşacağım deneyimimi.