Merhaba arkadaşlar uzun bir suredir etrafı gozlemledim. Ozellikle benim gibi genc arkadaşlarımız cok hızlı dengesiz ve korumasız motosiklet kullandığından dolayı bircoğu vefat etti ya da sakat kaldı. Ozellikle serseri, keko diye tabir etiğimiz insanların trafik canavarı olduğunu zaten hepimiz biliyoruz. Bu durumda ne oldu? Devlet artık motosiklet ehliyetini almayı zorlaştırdı. Bu aynı zamanda sakin dengeli kurallı insanlara da yansıdı.

Peki motosiklet ve olum lafı cok duyulmaya başlayınca bir diğer etken ne oldu? Eğitimi az olan ebeveyn kitlesi "motosiklet şeytan icadıdır, motosiklet kotudur, motosiklet olum makinesidir" izlenimi bıraktığından motosiklete başlayacak olan arkadaşlarımız daha başlamadan maalesef ailesi tarafından vazgecirtildi.

Yani kurunun yanında yaş da yandı. Mesela ben Adana'da yaşıyorum. Burada serseriler genelde mondial, celik gibi motor alıp piston silindir kapağı ile oynayıp 100-125 cc motosikletleri alıp 200-250 cc yaparlar. Sonra bu motosikletlerin on tekeri yere değmez. Motor gucludur ustundeki de hava atacam duşuncesi ile suruyordur. Oldukleri yetmezmiş gibi başka insanları da yanlarında gotururler. Motosiklet camiasında iyilik yardımlaşma cok onemlidir (iyi motorcular icin gecerli).

Gel gelelim en sinir olduğum şeye. Motosiklet alacağım dediğinizde annelerimizin arkadaşları filan motosiklet kotudur alma şudur budur diyerek hem annelerimizin beynine negatif telkinler gonderir hem de bizi kanser eder. Bu ceşit insanları kayla almamak en doğrusudur. Motosikleti cok iyi kullanırsanız kurallı olursanız ve korumalıkları giyerseniz yaşama ihtimaliniz %99'dur. Neden 99 derseniz siz ne kadar dikkatli olursanız olun karşıdaki sizin kadar dikkatli olamayabilir. Son olarak bu bahsettiğim tipteki motosikletlileri gorurseniz polisi arayıp ihbar edin. Başkasının hayatını calmasınlar.

Bu konuyu neden actım bilmiyorum ama okumanızda yarar var.

İyi gazlamalar bol şanslar.