Motovlog yapmak istiyordum. Once kamera araştırmakla başladım işe.
Motovlog icin minimum 1080p ve 60 FPS goruntu lazımmış. 60 FPS altı akıcı olmuyormuş trafikte vs.
Ayrıca goruntunun sallanmaması icin telefonlardaki optik goruntu sabitleme olayı gibi aksiyon kameralarda da var bu ozellikten. Fakat aktif edildiğinde acı daralıyor ve vlogu geniş acı ile cekmezseniz ne motosiklet gorunuyor ne de doğru duzgun etraf gorunuyor. O yuzden birinden feragat etmek zorundasınız.
En sıkıntılı konu ses konusu. Coğu kamerada mikrofon girişi yok. Yapabilen elektronikciler var ama hem kamera garanti dışı kalıyor hem de kimse uğraşmak istemiyor onu yapmakla.
Gopro marka kameraların ise mikrofon takma aparatı bile 1500 lira. Ve berbat bir goruntusu var. Kasktan sallanıyor boyle. Ayrıca gopro işin en kalitelisi olsa da aşırı pahalı.
Goruntuyu aksiyon kamerasından, sesi telefondan kaydedeyim deseniz senkronizesi ile cok uğraşmak zorundasınız edit yaparken.
En sonunda mikrofon girişi olan 1080P'ye 60 FPS ceken bir kamera buldum ama goruntu kalitesi hoşuma gitmedi onun da.
Premiere Pro uzerinden goruntunun renkleri ile oynayarak, sese de gurultu efektlerini uygulayarak izlenebilir hale getirdim ama omrumden omur gitti.
İzlemek isteyen olursa link atarım.