Merhaba, oncelikle bu işin icinde değilim anladığım kadarıyla acıkladım durumu, sizden yardım bekliyorum.
Aile arabası olarak 2016 linea 1.3 pop paket Fiat linea kullanmaktayız. Pop paketlerde arka kapılarda hoparlor bulunmamakta. Aynı şekilde Bluetooth/USB girişi bulunmamakta.
Amacım; Bluetooth'la muzik dinleyebileceğim ses konusundada şu ankinin biraz ustu beni tatmin edecek bir sistem kurmak. Blutooth ekleyip arka kapılara hoparlor takmam bana yeterli gelecektir.
Bluetooth icin 2 secenek var; biri Bluetooth'lu ekonomik bir teyp+cercevesi, diğeride orijinal Teyp'e Bluetooth modulu takmak.
Bluetooth teyp + plastik teyp cercevesi olarak gorduğum modeller;
Hepsiburada ucuz ve cok satılan şunu gordum;
https://www.hepsiburada.com/navimex...ux-girisi-kumandali-oto-teyp-p-HBCV0000006AZH 161TL+30 teyp cercevesi =191TL
https://www.hepsiburada.com/kingwin...p-4-60-w-bluetooth-usb-sd-aux-p-HBV00001304LX 225+30 =255TL
N11.
EXVOL ARABA OTO TEYP BLUETOOTH 2 USB'Lİ SD AUX 2 YIL GARANTİ... Fiyatları ve Ozellikleri 191+30 = 221TL.
Trendyol'da.
MasterPlus Bluetooth Oto Teyip Araba Teyibi Master Plus Teyb Mp-7389 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL 196+30 = 226TL.
Orijinal teyp e takılan Bluetooth modul ( kaliteli bir urun tak calıştır, sesde cızırtı kopma filan yapmıyor. Ses kaliteside oldukca iyi)
Kargo dahil 165 TL.
Ve şunu da belirtiyim altaki urunu; 38TL'ye almıştım 54TL olmuş. İşimi gormuştu fakat bozuldu ve tabii ki frekans uzerinden bağlandığı icin performansı her konumda aynı olmuyordu araya parazit girdiği icin bu urunden tekrar almayacağım.
Hoparlor konusunda da;
Onlerde bildiğim kadarıyla lineanın orijinal 2 adet "leone 160-2 16 cm 4 ohm" modeli zaten var. Orijinal uyumu ve ekonomik cozum icin icin arkaya da aynı modelden alayım diyorum.
Leone 160-2 16 Cm 4 Ohm Ucgen Oto Hoparlor Fiat-Hyundaı Fiyatları ve Ozellikleri Leone 160-2 16 Cm 4 Ohm Ucgen Oto Hoparlor Fiat-Hyundaı en iyi ozellikleri ve gercek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.
urun.n11.com
Sıfır orijinal garantili kargo dahil tanesi 185TL * 2 = 370TL biraz daha ver şu hoparloru al kafan rahat olur vb. onerilerinizi bekliyorum.
Hoparloru ben değiştirebilirim gibime geliyor;
Kapı doşeme sokme:
Kapı hoparlor montajı:
şimdi ben nasıl bir yol izleyeyim? onceliğim Bluetooth'u cozmek hoparloru sonra halledeceğim.
Butcemi az cok anlamışsınızdır, ekonomik bir cozum arıyorum.
Not orijinal teyp in bazı tuşları artık calışmıyor... Yani teyp değiştirmek icin bir bahane olabilir.
ufak olsada dokunmatik/tuşlu secmeli ekranlı teypde olabilir şunun gibi;