Oncelikle herkese merhabalar konuyu umarım yanlış yere acmamışımdır. Eğer actıysam kusuruma bakmayın. Ses sitemi konusunda hicbir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar Allah rızası icin cevaplarsa cok sevirim. Kafayı yemek uzereyim.
Hemen konuya giriyorum 2012 model fiyat linea marka bir aracım var aracıma sıfır bir şekilde bugun yani 16.07.2020 tarihinde mağazadan 2500 Watt'lık mobass marka amfi aldım. Ayrıca 1000 Watt'lık 30 cm cıkma bir kutulu woofer aldım. Bir de 2 adet soundmax MX6 300Watt'lık midrangelerim var biri sol kapıda diğeri sağ kapıda. Fakat şoyle bir sıkıntım var amfi yarım saat veya 1 saat kullanım sonrasında el vurulmayacak kadar ısınıyor. Cok fazla forumlara baktım herkes ısınması normal demiş. Ayrıca ses sistemini takan ustaya tekrar gittim ona gosterdim ayrıca amfiyi aldığım yeri aradım ikisi de ısınmasına normal dedi. Başlarından beni savmak icin mi dediler bilmiyorum. Ayrıca ses sistemini taktırdığım andan itibaren arabanın ic ve dış lambalarının hepsi bass vurdukca kısılıyor fakat tamamen kapanmıyor sadece gozle bakınca kısıldığı anlaşılıyor ritim tutuyor bass ile birlikte. Ayrıca sıcaklık işi kafama aşırı takıldı arabayı yakmaktan cok korkuyorum. Artık ses sisteminden falanda gectim.
2 Adet sorum var.
İlk sorum şu ben şimdi ısınma işini ve lambaların gelip gitmesi işini cozmek icin 1000 Watt'lık woofer cıkartıp onun yerine 500 Watt'lık 20 cm bir woofer taksam amfi yine fazla elektrik cekermi yıne ısınmaya devam eder mi? Yoksa wooferın istediği kadar mı ceker?
İkinci sorum 500 Watt'lık 20cm bir woofer takarsam o lambaların kısılması gider mi?
Cevap veren herkese şimdiden canı gonulden teşekkur ederim. Cok sağ olun.