2024 yılında yayınlanacağı tahmin edilen Windows 12, bir web surumu uzerinde calışıyor. Bu surumun web odaklı olacağı duşunulurken, akıllara Google'ın duşuk donanıma sahip bilgisayarlar icin kullanıma sunduğu ChromeOS'i getiriyor.
Microsoft, yeni nesil Windows ve web işletim sistemi icin "Windows and Web Experience" (Windows ve Web Deneyimi) adında bir ekip kurduğunu doğruladı. Ekibin Windows 12'nin yanında bir de web temelli bir surum uzerinde calıştıkları soyleniyor. Ayrıca bu ekip, yeni nesil Windows deneyimlerini ve uygulamalarını tanımlayıp kullanıcılara sunmayı amaclıyor.
Windows 12'nin web surumu, bulut destekli olacak. Ayrıca bu web surumu, duşuk donanıma sahip bilgisayarlar icin kullanılacak.
Bulut temelli işletim sistemleri, duşuk donanımlı bilgisayarlarda sabit bir internet bağlantısı ile sorunsuz bir şekilde calışabiliyor. Donanıma pek ihtiyac duymayan bu işletim sistemleri, internet bağlantısı ile kullanılabiliyor ve kullanıcılara daha erişilebilir bir bilgisayar deneyimi vadediyor.
Windows Latest'ın haberine gore, Windows 12'nin web surumunun ağırlıklı olarak Microsoft Edge'e ve yapay zekÂya dayanması bekleniyor. Şirket, Microsoft Edge'i daha akıllı hale getirmek ve kullanıcı deneyimini daha iyi analiz etmek icin yapay zek ile zenginleştirecek. Bu da surumun daha verimli ve akıcı bir kullanıcı deneyimi yaşatacağını gosteriyor.
Microsoft'un bu girişimindeki temel amac, surumu daha da hafifleştirmek. ChromeOS gibi işletim sistemleri, genel olarak duşuk donanıma sahip bilgisayarlar icin uretiliyor. Yuksek fiyatlı bilgisayarlara erişimi zor olan kullanıcılara ve ozellikle oğrencilere buyuk kolaylık sağlayan bu işletim sistemleri, eğitim sektorunde teknolojinin kullanılmasını daha da kolaylaştırmayı hedefliyor.
Daha once web odaklı bir surum yayınlayan Microsoft, bu girişiminde başarısız olmuştu.
Gorsel: Web temelli Windows 11X surum konsepti, Neowin.
Windows 11 ile beraber Windows 11X işletim sistemini yayınlamayı duşunen Microsoft, bu surumu hicbir zaman piyasaya surmedi ve beta aşamasında kaldı. Henuz cıkış tarihi bilinmeyen Windows 12'nin web surumunun 2024 yılında yayınlanması bekleniyor.
Kaynak: Gizmochina, Windows Latest Webtekno'yu Threads'de takip et, haberleri kacırma