Herkese merhabalar. Boş zamanlarımda Wikipedia de rastgele bilgi butonuna tıklamaktayım.
Her gectiğimiz dakika fosil yakıtlara mukemmel derece de zam gelmeye başladı bu durum benim aklıma elektrikli otomobillerin tarihcesi hakkında bir bilgi getirdi sizlerle paylaşmak istedim:
Oncelikle İngiltere de 1907 yılında bir garajda şarj edilen MRC Midland Demiryolunu sizlere gostereyim.

Bu bağlamda bir kac araştırmam sonucunda hepsinde Edison marka aku olduğunu buldum. Aracların 1 saatlik şarj ile 130 KM yol kat ettiğini oğrendim. Petrol endustrisinin elektrikli otomobillere yaşam şansı vermediğini anladım. Sebebinin milyarlarca fosil yakıt rezervinin olmasından dolayı duşunuyorum ki zaten araştırmalarım sonucunda boyle bir şeyin olduğu bilgisi var. Amerika da 1908 yılında arabaların 1/3'u elektrik ile calışıyormuş.
1908'de Henry Ford, uretim bandı modeli ile seri uretimi başlatınca piyasa altust olmuş.
1912 yılında gelindiğinde Ford arabanın fiyatı 650 dolara duşerken elektrikli arabanın fiyatı 1.750 dolara fırlamış.
Elektrikli arabaya donuş icin 100 yıl daha beklenilecekti.
Her ne kadar komplo teorisi olarak gorulse de maalesef ortada boyle bir gercek var...
Nasıl ki Tesla'nın bulduğu kablosuz bedava Elektrik sistemi Elektrik şirketleri tarafından yok edildiyse (Tesla'nın calışma notlarına olumunden sonra CIA el koydu)
Bu da aynı şekilde şirketler ve bilinmeyen gucler tarafından yok edilmiştir.

Dunyanın efendileri tarafından daha kim bilir neler neler sır haline getirildi.
Ancak bilmiyorlar ki onlardan buyuk Allah var.

Sizlere boyle bir bilgi paylaşımında bulunmak istedim.
Sizin duşunceleriniz neler?