Millî Eğitim Bakanlığı verilerine gore, bu yılın ilk 6 ayında, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinde yapılan uretimden 128 milyon lira gelir elde edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine gore en buyuk gelir sağlayan iller Ankara, Hatay ve İzmir olarak sıralandı.

Ankara'da 9, Hatay'da 8,5, ve İzmir'de ise yaklaşık 5 milyon liralık uretim gercekleşti. En fazla geliri Hatay Dortyol Recep Atakaş Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi sağladı. Yaklaşık 3,5 milyon liralık uretim yapan Hatay Dortyol Recep Atakaş Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni 3,3 milyon liralık uretimle Hatay Payas Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve 3 milyon liralık uretimle Mersin Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi izledi.

Hazine kesintisi yuzde 1'e duştu
Millî Eğitim Bakanlığı, uygulamalı eğitim imkÂnı veren ve oğrencilere sektorun istediği becerilerin kazandırılması ve kalıcı kılınmasında buyuk fırsat sunan işletmelerdeki uretimi artırmaya calışırken; boylece mezunların, mezuniyet alanlarında istihdam imkÂnlarının da artması hedefleniyor.

Doner sermaye gelirlerinden hazine kesintisinin 2018 sonunda yuzde 15'ten yuzde 1'e duşurulmesinin de bu artışı sağladığını gosteriyor.

MEB